Po rušnom a veľmi úspešnom letnom hraní na koncertoch a festivaloch prichádza Sima Martausová do rádií s novým singlom Na pravom poludní z rovnomenného minuloročného albumu. Skladba sa už stala hitom na živých vystúpeniach, takže určite "pristane" aj vysielaniu slovenských rádií.

Sima Martausová aj jej Päť chlapov v kapele (Igor "Ajdži" Sabo-bicie, Martin Zajko - gitary, mandolíny, ukulele, Pišta Lengyel - gitara, steel guitar, Martin Gašpar - kontrabas, basa, Martin Wittgruber - klávesy, akordeón) celé leto úspešne hrali na koncertoch a festivaloch po celom Slovensku, ale aj v Čechách. Práve tam sa Sima stáva čoraz populárnejšou a okrem divákov si ju a jej hudbu obľúbil Tomáš Klus, ktorý ju pozval na krst svojho albumu Anat život není do Svojšíc pred vypredaný amfiteáter.

Jej bezprostrednosť oceňuje aj moderátor Jan Kraus, s ktorým sa Sima chystá na ďalšiu šnúru slovenských vystúpení v rámci Show Jana Krausa. Českým divákom sa vo väčšej miere predstaví v novembri ako hosť na už teraz vypredanom turné mladej a v Čechách veľmi populárnej skupiny Jelen, ktorá si ju vybrala ako hosťa.


Doma na Slovensku si s veľkým úspechom zahrala na spoločnom koncerte s Janou Kirschner, na ktorom ich spoločnú skladbu ocenilo publikum veľmi hlasným a dlhotrvajúcim potleskom. O účinku svojich pesničiek sa príjemne presvedčila aj v rámci koncertu na festivale Lodenica v Piešťanoch. Počas celého jej vystúpenia ju sledovalo asi šesť tisíc doširoka usmiatych divákov.

"Je to neuveriteľný a neopísateľný pocit, keď ľudia takto intenzívne vnímajú našu hudbu. Práve toto mňa a chlapcov z kapely nabíja neuveriteľnou energiou. Práve pre takéto chvíle to robíme a je to pre nás tá najväčšia odmena," prezradila svoje pocity Sima.

Pesničiek na nový album má Sima napísaných v zálohe dosť, ale zatiaľ sa ešte na jeho nahrávanie nechystá. Jedna nová pesnička sa však objaví už čoskoro. Vďaka veľkému záujmu fanúšikov Sima nahrá štúdiovú verziu vianočnej pesničky, ktorá vznikla veľmi spontánne spolu s videom tesne pred Vianocami minulý rok v Košiciach.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z Pro:Mešša.

Foto: Archív speváčky

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová