Škótske ženské rockové duo Honeyblood, ktorého koncert bol jedným z najpríjemnejších prekvapení na tohtoročnej Pohode, zverejnilo titulnú skladbu z očakávaného albumu Babes Never Die. Ten skupina plánuje vydať už o necelý mesiac - 4. novembra.

"Babes Never Die je základným kameňom celej štúdiovky. Bol to odrazový bod, prvá skladba, ktorá vznikla pre túto nahrávku," prezradila v rozhovore pre americký online magazín Consequence of Sound speváčka a gitaristka formácie Stina Marie Claire Tweeddale.

Spomínaný album bude obsahovať dvanásť skladieb, z ktorých skupina predtým predstavila piesne Sea Hearts a Ready For The Magic aj s videoklipom. Nahrávka sa dostane na trh na CD aj vinyle.



Duo Honeyblood vzniklo v roku 2012 v Glasgowe v zložení Stina Marie Claire Tweeddale a Shona McVicar (bicie). V roku 2012 nahrali v kúpeľni na jeden mikrofón dve skladby, ktoré vyšli na kazete Thrift Shop. O dva roky neskôr z kapely odišla McVicar a nahradila ju Cat Myers.

V júli 2014 uviedli na trh debutový, eponymný album, na ktorom sa podieľal producent Peter Katis. Nahrávka vznikla za desať dní v jeho Tarquin Studios v Connecticute. Okrem Pohody vystúpili aj na podujatiach T in The Park či SXSW. Predskakovali napríklad kapelám Foo Fighters, Palma Violets alebo Deap Vally.

Prečítajte si: Hviezdy nesklamali a bolo aj čo objavovať. Päťkrát päť top koncertov Pohody


Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Facebook.com/yumhoneyblood