Aj tento rok sa uskutoční najdlhšie fungujúci "zimný letný" festival Zimný Kozel Žákovic Open. Dátum pripadol na deň po Mikulášovi - 7. decembra, fanúšikovia si v bratislavskom MMC nájdu sladkosti v podobe kapiel Hex, Polemic, Le Payaco, Walter Schnitzelsson a Cpt. Slice.

Skupina Hex, ktorá neodmysliteľne patrí k Žákovicu, na festivale samozrejme nesmie chýbať. Organizátor Yxo mal tento rok nutkanie pretrhnúť sériu vystúpení svojej kapely na obľúbenej akcii, no nakoniec sa rozhodol, že fanúšikom zahrajú mikulášsky set na želanie.

"Bol už jeden ročník Zimného Žákovicu, kde Hex nehral, ale ľudia nám to vyčítali, takže tento rok sa podobným experimentom radšej vyhneme. Kapela sa na fesťák vždy veľmi teší. Inak, budeme hrať na želanie, zbierame cez Facebook a festivalový web tipy na pesničky, ktoré chcú fanúšikovia počuť a tie potom na pódiu zahráme," prezradil basgitarista populárnej skupiny.

Nováčikovia aj stálice

Aby však fungoval aj pri Zimnom Kozel Žákovic Open moment prekvapenia, treba na ňom kapely točiť a obmieňať. 7. decembra sa po prvý raz na zimnej verzii festivalu objavia mladé kapely Walter SchnitzelssonCpt. Slice. "Tak, ako sa mení doba, vyrastajú aj nové vyborné kapely ako napríklad Walter Schnitzelsson. Pozvali sme aj Cpt. Slice, ktorí sú zároveň aj partiou našich výborných kamaratov. Snažíme sa prinášať kapely, ktoré mali v lete úspech," uviedol organizátor festivalu.

Ak kapela vystupuje na Žákovici v lete a dostane sa hneď aj na zimné vydanie festivalu, nedostáva podmienku, že musí odohrať úplne iný koncert, aby to bolo niečo nové. Skupina Polemic však zaručene vyznie totálne odlišne ako v lete. Jedine, že by v MMC bola prietrž a bili hromy blesky. "Pri Polemicu pôjde akoby o dokončenie letného koncertu, keďže ho prerušila dažďová smršť. Vtedy chalani koncert nedohrali, teraz majú šancu. Som rád, že sa objavia po rokoch na zimnom festivale. Vnímam ich ako leto v zime," priznal hudobník.

Veľkým lákadlom Zimného Kozel Žákovic Open je nepochybne skupina Le Payaco. Po umeleckej pauze a šesťročnej absencii na zimnom Žákovici sú chalani opäť pripravení vyraziť medzi fanúšikov zimného festivalu. "To bude paráda. Nenechajte sa dlho prehovárať, jednoducho si dajte do hlavy info, že 7. decembra bude v bratislavskom MMC zimná verzia festivalu Kozel Žákovic Open a vy na ňu idete. Vidíme sa," pozýva Yxo.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie pre Hudba.sk poskytla Maca Schmidtová, PR manažérka festivalu Zimný Kozel Žákovic Open. Viac na www.zakovicopen.sk.

Foto: Stanči Karellová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Hex