Druhé finálové kolo speváckej šou sa nieslo v znamení filmových hitov zo slovenskej, českej i svetovej kinematografie. Songy, ktoré sú divákom dôverne známe, tak nedovoľovali súťažiacim prešľapy. Každá nedokonalosť vyplávala okamžite na povrch. Od tohto kola mohla porota využiť divokú kartu na záchranu vypadávajúceho. Zatiaľ ju však nevytiahla.

Vypadávajúcou súťažiacou tohto kola sa stala finalistka Barbora Hazuchová, ktorá paradoxne spievala svoju srdcovú pieseň Skyfall od Adele. Ako skonštatoval Paľo Habera, vybrala si veľkú pesničku, ktorá si pýta plný hlas. Ten však Barbora nahradila falzetom. "Odspievala si to lepšie ako v minulom kole, ale máš to ťažké, to sú všetko ťažké veci a tvoj hlas je úplne inde," uzavrel svoje hodnotenie Paľo. "Mne sa páčilo, ako to zaspievala po svojom, že si sa neštylizovala do hlasom silnej Adele, urobila si pokrok, bolo to 100-krát lepšie ako minulý týždeň," posunula hodnotenie do inej roviny Marta Jandová. "Boli tam miesta, kde som mal pocit, že v tom nie si istá. Nebolo to osudové," uzavrel Ondřej Soukup.

Už v minulom kole to mala Barbora poriadne nahnuté. Vystúpenie jej nevyšlo a vypadnutie Daniela Křižku sama považovala za nespravodlivé. Podľa jej slov, mala vypadnúť ona. Včera ju to dobehlo a stala sa tak druhou vypadávajúcou finalistkou aj napriek tomu, že v tomto kole paradoxne nebola jednoznačne najhoršia.

Najslabší výkon večera vs. hlasovanie divákov

Porotcovia sa jednoznačne zhodli, že najslabší výkon večera patril Sabine Slepčíkovej, ktorá však má spolu s bratom Daliborom od začiatku silnú podporu zo strany fanúšikov. Jej podanie hitu od Roxette It Must Have Been Love bolo viac ako rozpačité. Ulietavala do falošných tónov, refrény jej nesadli a tváre porotcov hovorili už počas vystúpenia za všetko.

"Tvoje výkony sú pre mňa kvalitné karaoke, mrzí ma to. Chýba mi tam osobitosť," vyriekla Klára Vytisková. "Nič z teba nejde, keď spievaš, nič, čo by sa ma dotklo," pridala sa Marta. "Karaoke. Akonáhle začneš naťahovať tóny, tak to nešliape, refrény boli katastrofické, bolo to tvoje najslabšie vystúpenie," zakončil Habera, ktorý vzápätí dodal, že ju diváci aj tak určite svojimi hlasmi podržia. A nemýlil sa.

Vrchol večera patril opäť Emme Drobnej

Vystúpenie Emmy Drobnej bolo zaradené na záver druhého finálového kola, čo vôbec nepôsobilo ako náhodná voľba. Bolo totiž skutočne absolútnym vrcholom večera. Mladá súťažiaca v ňom obsiahla všetko, čo by malo vystúpenie kvalitného interpreta mať. Pôsobila sebaisto a zároveň skromne, podmanivo pracovala so svojím hlasom, v ktorom spojila jemnosť a silu a ešte sa na ňu aj dobre pozeralo. Porote nezostávalo po interpretácii piesne Čerešne, známej z filmu Pelíšky, nič iné, iba slová chvály.

"Bolo to dokonalé," spustila ako prvá stručne no výstižne Marta Jandová. "Všetci boli fascinovaní z toho, čo sa tu odohrávalo, bolo to skvelé, osobité," pripojil sa Ondřej. "Emma, ty keď nevyužiješ svoj potenciál, tak ja už potom neviem. Spievaš výborne, čo sa budem stále opakovať," prehovoril aj Paľo Habera, ktorý sa už dlhšie netají tým, že Emma je preňho z tohto ročníka absoútny top. "Perfektný výkon," uzavrela hodnotenie Klára Vytisková.

Budúci týždeň si postupujúca šestica spevákov nebude lámať jazyk nad angličtinou, ako tomu bolo v prípade niektorých vo včerajšom priamom prenose. Zaspievajú si totiž slovenské a české hity a zaznejú i duetá. Paradoxne však práve spievanie v rodnom jazyku býva v doterajších ročníkoch speváckej súťaže kritickým momentom pre mnohých súťažiacich. Uvidíme, ako sa s touto výzvou popasujú aktuálni finalisti.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/SuperStarNovaEra