Jesenný One Day Jazz festival má tento rok naozaj atraktívny program. Vystúpia svetové legendy aj mladí zaujímaví hudobníci - to všetko v troch mestách. Dan Bárta a Robert Balzar Trio chcú v silnej "konkurencii" svetových jazzmanov zaujať publikum novou vlastnou tvorbou.

Jesenný One Day Jazz Festival sa uskutoční v Bratislave (28.11., Istropolis), Žiline (30.11., Mestské divadlo) a v Košiciach (2.12., Ges klub). K headlinerom festivalu patria Danilo Pérez (piano), John Patitucci (basa) a Brian Blade (bicie), ktorí vystúpia s projektom Children Of The Light a hviezdny gitarista Lee Ritenour, s ktorým si v kvartete zahrá aj organizátor festivalu Martin Valihora.

Zaujímavý hudobný zážitok sľubuje je aj uznávaný slovinský saxofonista Jure Pukl, ktorého na pódiu doplnia Josh Ginsburg (basa), Greg Hutchinson (bicie) a slovenský gitarista Michal Bugala ako špeciálny hosť. Žánrovým spestrením podujatia bude určite inštrumentálny jazz-metal Petra Tomka a Los Massakeros.

Stredoeurópsku scénu príde okrem špičkových slovenských inštrumentalistov reprezentovať aj uznávaný maďarský bubeník Gergő Borlai s projektom European Mantra a Dan Bárta s Robertom Balzarom a jeho spoluhráčmi. Českí hudobníci po prvý raz predstavia slovenskému publiku svoje novinky. Poprepletajú nimi repertoár osvedčených kompozícií, ktorý obsahuje aj hity z albumu Theyories.

"Okrem nás na festivale zahrajú zvučné mená, ktoré si naozaj rád vypočujem naživo. Sú to skutočne výrazné osobnosti svetovej hudby. Chcel by som ich počuť, aj keby som na festivale nehral," teší sa Dan Bárta. "Vzhľadom na to, že sme v nedávnej dobe napísali spoločne niekoľko nových piesní, zahráme aj tie. To je nóvum, lebo s Robert Balzar triom sme boli doteraz len interpretačnou kapelou, ale už sa posúvame do novej fázy a spolu aj tvoríme," dodáva spevák.   

One Day Jazz Fest, jeseň 2016 Zdroj: PR

Viac o jesennom One Day Jazz Festivale aj jeho pripravovanej jarnej edícii

Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Dan Bárta, Robert Balzar