Anglická rocková kapela The Rolling Stones predstavila v utorok videoklip ku piesni Hate To See You Go, ktorá je coververziou skladby Little Waltera. Vizuál približuje nahrávanie v štúdiu, pričom video dopĺňajú zábery New Yorku, Chicaga a iných miest.

Pieseň Hate To See You Go sa bude nachádzať na albume Blue & Lonesome, ktorý skupina plánuje vydať v piatok 2. decembra. Nahrávka bude obsahovať celkovo dvanásť skladieb, ktoré budú coververziami bluesových hitov ďalších interpretov ako Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor alebo Howlin' Wolf.

Novinka bude prvou štúdiovkou legendárnej britskej kapely od roku 2005, keď vyšiel album A Bigger Bang. Formácia nahrala novinku v londýnskych British Grove Studios počas troch dní. Na štúdiovke spolupracovali aj Eric Clapton, Darryl Jones alebo Chuck Leavell.


The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick JaggerKeith RichardsCharlie Watts a Ronnie Wood v roku 2012 oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu hitov GRRR! (2012) s dvoma novinkami One More Shot a Doom And Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy podľa odhadov predali viac ako 200 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/therollingstones

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones