Medzinárodný hudobný projekt Poetry in Telegrams, ktorý založil slovenský hudobník Johny Štefeček, tento týždeň vydáva debutový album Songs For Desperate Lovers. Vypočujte si dve ukážky z jeho tvorby, ktorá vďaka spolupráci so svetovým bubeníkom a producentom ďaleko presahuje hranice slovenského priemeru.

Gitarista, skladateľ a textár Johny Štefeček, známy z pôsobenia v skupinách Diadem, Introvarts a Feelme, predstavil projekt Poetry in Telegrams na jar tohto roka debutovým singlom Juliet and Romeo. Dvojčlennú formáciu okrem talentovaného hudobníka a autora tvorí hosťujúci bubeník.

S nahratím debutu Songs For Desperate Lovers Johnymu pomohol jeden z najlepších bubeníkov sveta, Rakúšan Thomas Lang (Stork, Paul Gilbert, George Michael, Falco), ktorý svoje časti nahrával v USA. Zvyšok nahrávky vznikal v Grapow Studios a pod finálny zvuk sa podpísal Nemec Roland Grapow (ex-Helloween, Masterplan).

Dôležitou črtou celého projektu je minimalizmus - všetky piesne sú naživo hrateľné v dvojčlennej rockovej zostave, konkrétne na 7-strunovej gitare a bicích. V minimalistickom duchu sa nesie aj obal debutového CD, ktorý je dielom Pavla Trubena a jeho tímu z dot2dot.

Okrem spomínaného singla, ku ktorému v júli vyšiel videoklip v réžii Jakuba Šteineckera, si môžete vypočuť aj ďalšiu skladbu z čerstvo vydaného albumu s názvom The Place. Tretí singel God/Goddess a ďalšie informácie o projekte nájdete na oficiálnej webovej stránke www.poetryintelegrams.com.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Johny Štefeček.