Dva dni pred okrúhlymi narodeninami sa speváčka Lucia Šoralová v tichosti vydala. Za manžela si zobrala dlhoročného partnera Ondřeja Soukupa, s ktorým má dve deti. Svedkom bol spevák Michael Kocáb.

Slovenská speváčka a herečka Lucia Šoralová si po takmer štrnástich rokoch spoločného vzťahu s hudobníkom Ondřejom Soukupom povedali v sobotu 7. januára svoje "áno". "Vstupujem do manželstva s Luciou úplne dobrovoľne," povedal ženích. Nevesta potvrdila svoj povestný zmysel pre humor. "Neviem, či to nie je uponáhľané. Spolu sme iba štrnásť rokov," povedala s úsmevom.  

Oddalo ich knieža Kinský, svedčil dojatý Michael Kocáb

Obrad sa konal na zámku v českom Kostelci nad Orlicí. Za svedka ich slávnostného okamihu si vybrali ženíchovho kolegu zo skupiny Pražský výběr. Michael Kocáb bol udalosťou dojatý. Dvojicu oddávalo knieža František Kinský, ktorý je zároveň aj majiteľom zámku, kde sa sobáš uskutočnil. 



Zamilovaný Soukup nechal po Šoralovej pomenovať hviezdu

To, že sa vtedy čerstvý päťdesiatnik Ondřej Soukup bláznivo zamiloval do dvadsaťpäťročnej Lucie Šoralovej bolo ich okoliu zrejmé od začiatku. Romantiku vzťahu okorenil tým, že po nej nechal pomenovať malú hviezdu v blízkosti súhvezdia Orion. Dostala názov Lucia Sora a pod týmto názvom bliká do galaktického priestoru a svieti na lásku Lucie a Ondřeja už od roku 2004.

Dvojica žije roky v spoločnej domácnosti. Majú spolu dcérku Rebeku (2011) a syna Ondřeja (2014). Teraz svoj vzťah spečatili aj oficiálne, a to krátko pred Luciiným životným jubileom, ktoré oslávila včera.

V apríli vyráža na veľké turné s členmi skupiny Nerez

Lucia Šoralová má na konte albumy Zblízka (2002), Púšť (2005) a O lásce, cti a kuráži (2012). Spolupracovala so skupinou Elán, Richardom Müllerom či Štofom zo skupiny Hudba z Marsu. Je známa aj ako úspešná muzikálová herečka a speváčka. Debutovala v pražskom naštudovaní svetoznámeho muzikálu Vlasy (1996). Prahu očarila v hlavnej úlohe Johanky z Arku (2000) na doskách divadla Ta Fantastika. V stvárnení hlavnej hrdinky sa striedala s Bárou Basikovou a Luciou Bílou. Účinkovala aj v muzikáloch Dracula, Krysař, Robin Hood či Tajemství.  

Po narodení syna Ondřeja sa umelecky odmlčala. Ešte predtým prevzala zlatú platňu za predaj jej tretieho albumu O lásce, cti a kuráži, na ktorom zhudobnila texty českej legendy Michala Horáčka. Vlani v decembri sa vrátila triumfálne na koncertné pódiá. Po vystúpení ohlásila na jar tohto roku turné po slovenských mestách spolu s členmi skupiny Nerez. Vstupenky zakúpite v sieti Predpredaj.sk.   

Lucia Šoralová & La Alma - Stará láska Nerez a vy 2017:   

1. 4. - Trenčín, Piano club 
2. 4. - Martin, Kino Strojár 
3. 4. - Košice, Historická radnica   
24. 4. - Žilina, Mestské divadlo 
25. 4. - Poprad, Dom kultúry 
26. 4. - Trnava, Kino Hviezda 
27. 4. - Nitra, Nájomná jednotka 210 
28. 4. - Lučenec, Synagóga

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: Peter Lehotský (SITA, archív Hudba.sk)
Foto: Facebook.com

Súvisiaci interpreti: Lucia Šoralová