Dve najpopulárnejšie slovenské kapely podľa posledného ročníka ankety Slávik koncom februára vyrazia na spoločné turné, v rámci ktorého sa predstavia v deviatich slovenských a piatich českých mestách. Desmod a IMT Smile sériu slovenských koncertov odštartujú 4. marca v Nitre.

"Nie je to zas tak bežné, keď sa kapely stretnú a sú spolu niekoľko týždňov. Teším sa na veľký kolektív aj na samotné koncerty. Predpokladám, že to bude opäť veľká zábava. Je do istej miery pravda, že sme kapely, ktoré si vlastne konkurujú, napriek tomu to bolo medzi nami vždy veľmi dobré a to je cenné. Ani veľmi nepoznám interpretov, ktorým by vydržali tak dlho priateľské vzťahy," povedal spevák IMT Smile Ivan Tásler.

Skupiny spolu pracovali napríklad na nahrávke Desmodu s názvom Javorový album z roku 2012. "Miro Tásler aranžoval sláky, Ivan album produkoval a zároveň si zahral klavíry aj zaspieval," vysvetľuje Kuly. Kapely si pre fanúšikov pripravili aj prekvapenia. "Určite si zaspievam Desmod a Kuly IMT Smile. Ale máme vymyslené aj ďalšie veci, ktoré nechceme prezrádzať dopredu. A tiež sa na to teším," dodal Tásler. Na turné sa ku kapelám pripojí aj televízia Joj, ktorá plánuje nakrútiť dokument. Vstupenky na koncerty, ktoré by sa mali začínať vždy o 18:00, sú už v predaji.

Spoločné turné IMT Smile & Desmod: 

27. februára - Olomouc, U-klub
28. februára - Zlín, Masters of Rock Café

slovenská časť:
4. marca - Nitra, športová hala 
5. marca - Trenčín, športová hala 
11. marca - Bratislava, Incheba Expo Arena
14. marca - Humenné, športová hala
15. marca - Poprad, Aréna Poprad
18. marca - Martin, športová hala 
19. marca - Ružomberok, hala Koniareň
20. marca - Púchov, športová hala
27. marca - Brezno, zimný štadión

1. apríla - Brno, KC Semilasso
2. apríla - Ostrava, club Garage
3. apríla - Praha, Incheba Expo Praha

IMT Smile sa na hudobnej scéne pohybujú od 90. rokov minulého storočia. V roku 1996 vydali debutový album Klik-Klak. Ich zatiaľ posledná štúdiovka s názvom Rodina vyšla v roku 2012. Na konte majú aj albumy ako Valec (1998), Valec Extra (1999), Nech sa páči (2000), IMT Smile (2003), Exotica (2004), Niečo s nami je (2006), Hlava má sedem otvorov (2008) či 2010: Odysea dva (2010) a hity ako Nepoznám, Nedá sa ujsť, Ľudia nie sú zlí, Nič nie je isté, Vadí nevadí, Kým stúpa dym, Úsmev a čaj, Opri sa o mňa či Veselá pesnička. V kapele pôsobili aj Katarína Knechtová, Peter Bič, Martin Migaš či Martin Valihora.

Desmod vznikli v roku 1996 v Nitre pôvodne ako metalová formácia. Debutový album 001 sa na pulty predajní dostal v roku 2000, kedy nakrútili aj prvý videoklip Je mi fajn. Už o rok neskôr vydali ďalšiu štúdiovku Mám chuť, no veľké hity To nie je možné, Hemeroidy a Posledná pochádzajú až z úspešnej tretej nahrávky Derylov svet (2003). Niekoľkonásobní držitelia Zlatého slávika doteraz vydali aj ďalších päť albumov - Skupinová terapia (2004), Uhol pohľadu (2006), Kyvadlo (2007), Vitajte na konci sveta (2010), Iný Rozmer (2011) a spomínaný Javorový album (2012).

Zdroj: SITA (PR - Ján Kakaščík)
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Desmod, IMT Smile