Adam Ďurica odštartoval zimné turné Mandolína Tour vo veľkom štýle. Vypredané kino Junior v Leviciach, úžasná atmosféra a standing ovation. Tak to vyzeralo na prvej zastávke tohtoročného turné úspešného speváka.

"Atmosféra v Leviciach bola skvelá a ja som rád, že som si vybral toto mesto pre Mandolína Tour. Mal som ciťák, že tu by to mohlo byť dobré, pretože asi pred rokom sme tu vystupovali a reakcie boli vtedy neskutočné. Levice ma perfektne nakopli na zvyšok turné. Tento koncert, ako aj celé turné, je predovšetkým o albume Mandolína. Program je vystavaný z pesničiek z neho, ktoré však hráme v koncertných úpravách. Myslím si, že Predpoveď počasia, Láska-Veda a Tak to vidím ja sa Levičanom veľmi páčili v live prevedení. A samozrejme, žiaden môj koncert nemôže byť bez piesne Mandolína a Neľutujem, ktoré sú už tradične vrcholom večera a inak to nebolo ani tentokrát," teší sa Adam Ďurica.

Koncerty na turné pripravuje tím 17 ľudí, s ktorými sa Adamovi výborne spolupracuje. Cítiť to na výsledku a aj preto majú podľa neho koncerty taký úspech. "Na pódiu je nás spolu päť. Okrem mňa vynikajúci hráč na bicie Miro Hank, basgitara Michal Šimko, klávesista Martin "Buko" Bukový a gitarista Milan Medek. S touto zostavou som naozaj spokojný," netají sa 28-ročný spevák.

Hosťom Adamovho zimného turné je, rovnako ako vlani, speváčka Zuzana Smatanová, s ktorou spievajú aj spoločný duet Miesta. Aj keď by mal byť program na jednotlivých koncertoch rovnaký, sympatický muzikant nevylučuje zmeny. "Musím povedať, že mám rád prekvapenia a často sa aj na pódiu rozhodujem podľa danej situácie. Niekedy aj niečo zmením, lebo to práve vtedy tak cítim. Ako napríklad dnes, keď som videl, že sa levické publikum naozaj tešilo zo Zuzkinej pesničky. Tak som ju ešte raz zavolal na pódium na jej krátky prídavok, nech si ju Levice ešte užijú," dodáva sympatický Hlohovčan Adam Ďurica.


Adam Ďurica má veľkú oporu v priateľke Kike, ktorá si ho počas turné príde aj vypočuť. Mladý spevák debutoval albumom s názvom Cukor a soľ, piesne Tam kde slnko a Urob ma lepším z ktorého patrili k najhranejším skladbám roku 2006. V roku 2009 získal na medzinárodnom festivale v poľskom Rzeszówe cenu Grand Prix ako absolútny víťaz. Jeho doteraz najväčší úspech priniesol rok 2014, keď si Slovensko zamilovalo pesničky z jeho albumu Mandolína. Po Leviciach čaká na mladého hudobníka ďalších šesť miest. Turné vyvrcholí špeciálnymi koncertmi v Košiciach a Bratislave.  

Mandolína Tour 2016:
 

10. februára - Lučenec – Kino Apollo 
11. februára - Senica – Dom kultúry 
12. februára - Komárno – Dom Matice 
15. februára - Praha – Lucerna Music Bar 

Mandolína špeciál:

5. apríla - Košice - Spoločenský Pavilón
7. apríla - Bratislava - Istropolis

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.adamdurica.com a www.facebook.com/adam.durica.1.

Foto: Martin Federič

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica