Švédski majstri mixovania electro-swingu a hip-hopu včera v Berlíne odštartovali európske turné a už tento piatok, 12. februára, bude ich štvrtou zastávkou Slovensko. "Bude to jedna z najlepších párty, aké ste zažili!" odkazujú fanúšikom, ktorí sa chystajú do Majestic Music Clubu.

"Do Bratislavy so sebou prinesieme náš najnovší album, tú najlepšiu šou a naozaj sa na všetkých veľmi tešíme, pretože sme sa dlho nevideli," odkazuje švédska skupina Movits!, dnes už známa a úspešná celosvetovo. Na sklonku minulého roka vydala svoj aktuálny, v poradí štvrtý štúdiový album s veľavravným názvom Dom försökte begrava oss, dom visste inte att vi var frön (v preklade: Skúsili nás pochovať, nevedeli, že sme semienkami). "Máme pocit, že ide o mexické príslovie, rovnako však môže mať korene aj v Rusku (smiech). Viac sa však prikláňam k tomu mexickému. Páči sa nám ten význam, ktorý hovorí o tom, že aj keď sa vás ľudia snažia zahrabať, vás to posúva vpred, a tak rastiete."

SÚŤAŽ: Dva voľné vstupy na koncert Movits! môžete získať, ak sa do štvrtka 12:00 zapojíte do našej súťaže na Facebooku.



Búrkové spomienky na Pohodu

Slovenskí fanúšikovia si mohli koncert Movits! vychutnať aj v roku 2012, kedy predviedli svoju šou na festivale Pohoda v Trenčíne. Hoci odvtedy skupina odohrala celú plejádu ďalších koncertov, na svoju slovenskú premiéru si pamätá dodnes: "Áno, pamätáme sa na to, keď sme tam vystupovali, boli strašné hromy, blesky. A keď sme prišli, povedali nám, že tu niekedy býva takéto počasie. Obloha bola jasná, bolo krásne a náhle sa zjavili mraky a vyzeralo to, že sa koncerty zrušia. Šli sme do malého stanu, kde nám povedali: 'Okej, môžete si sadnúť uprostred stanu, nedotýkajte sa však stien a seďte takto hodinu' (smiech). A tak sme len čakali, kým sa vyjasní, čo bolo veľmi desivé, no zároveň vzrušujúce. Potom sme koncert odohrali, bolo plno a všetci boli úžasní. Bol to pre nás obrovský zážitok," spomínajú chalani zo Švédska.  

Keďže Movits! len pred pár mesiacmi s novým albumom absolvovali turné aj po USA či Japonsku, mali možnosť spoznať publikum z veľmi odlišných kultúr. "Zakaždým, keď ideme niekam von a ľudia prídu, aby nás videli hrať, je to skvelé. Odohrali sme niekoľko skvelých festivalov - patrí sem Pohoda, hrali sme v Ostrave, to boli úžasné festivaly. Boli sme naozaj veľmi prekvapení, že ľudia prišli, aby nás videli... S istotou môžem povedať, že Japonci majú skvelé publikum. Sú šialení, nosia nám darčeky, spievajú s nami pesničky, aj keď nevedia, o čom spievajú... Takže Japonsko," odpovedali pri otázke, kde je podľa nich najlepšie publikum. O tom, že kapela má k Ázii pozitívny vzťah, svedčí aj videoklip k prvému singlu z nového albumu Dansa i Regnet.


Exkluzívna premiéra projektu Solid Move

Organizátori si pre fanúšikov Movits! pripravili na poslednú chvíľu prekvapenie v podobe exkluzívnej predkapely. Pôjde o úplne prvý koncert novej slovenskej formácie s názvom Solid Move. Freestylové hip-hopové zoskupenie vystúpi v zložení Marek "Moe" Novák (rap, AMO), Marián Jaslovský (saxofón), Jozef Madola (basgitara), Matej Mikloš (klávesy) a Jakub Kačic (bicie)

Aby bola piatková electro-swingová noc v Bratislave poriadnou tanečnou párty, budú švédskej senzácii Movits! sekundovať aj výborní domáci electro-swingoví dídžeji Swing ThingPapa DjangoPárty line-up doplní rezident pražského Roxy či brnenskej Flédy DJ Max W. z bookingu Electro Swing Bohemia, ktorý sa postará o nadupanú oficiálnu afterpárty po koncerte v bare Hopkirk. Na jeho sety sa môžu fanúšikovia zabávať od polnoci do 2:00, potom bude ešte do štvrtej ďalej hrať do tanca DJ Ralf. Návštevníci koncertu majú vstup do Hopkirku, ktorý sa nachádza o poschodie vyššie nad MMC, zadarmo v cene vstupenky.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Predbežný line-up večera:

19:00 - otvorenie MMC
20:00 - Solid Move
20:45 - Swing Thing & Papa Django
21:45 - MOVITS!
23:15 - 00:00 - Swing Thing & Papa Django

+ afterpárty v Hopkirk bare:
00:00 - DJ Max W. (Electro Swing Bohemia)
02:00 - DJ Ralf

Súvisiaci interpreti: Movits!