Americká speváčka Lana Del Rey zverejnila videoklip k piesni Freak. V novinke si zahrali aj známy hudobník z nezávislej scény Father John Misty a dievčatá z videoklipu k piesni Music to Watch Boys To. Zábery s príchuťou leta a omamných látok ponúkajú silný vizuálny zážitok.

Psychedelicky ladený videoklip zobrazuje J. Tillmana, v posledných rokoch vydávajúceho pod menom Father John Misty, ako vodcu kultu. Pripomína neslávne známeho Charlesa Mansona, lídra komúny Rodina. V drogovom opojení sa objíma s viacerými mladými ženami, dlhé vlasy, vejúce biele šaty a mäkké svetlo evokujú éru hippies. Dôjde aj na horúce objatia s Lanou. Tvorcovia nešetrili na efektoch, farebných filtroch a bielom dyme.

V druhej polovici takmer 11-minútového videa vystrieda Lanin spev skladba francúzskeho skladateľa Claudea Debussyho Clair de Lune. Idylické zábery spod slnkom prežiarenej hladiny a hippie-najády v bielom dotvárajú dojem chemicky vylepšenej reality.

Upozornenie pre pracujúcich: Sledovanie videoklipu môže spôsobiť preladenie do hladiny alfa.

Americký spevák, gitarista a bubeník Father John Misty, vlastným menom Joshua Michael Tillman, sprevádzal Lanu Del Rey aj na jej americkom turné v roku 2014. Hudobníčka v rozhovore pre internetovú rozhlasovú stanicu Radio.com v roku 2013 vyjadrila svoj obdiv k jeho tvorbe. "Nepočúvam veľa novej hudby, ale Father John Misty sa mi naozaj páči, pripomína mi moje začiatky," uviedla. Vlani v novembri zase v rozhovore pred rádio The Current povedala, že je jehou najväčšou fanúšičkou.

Skladba Freak pochádza z albumu Honeymoon (recenzia), ktorý Lana Del Rey vydala vlani v septembri. Nahrávka obsahuje dovedna 14 piesní, medzi nimi sú aj prvý singel High by the Beach či coververzia piesne Don't Let Me Be Misunderstood legendárnej speváčky Niny Simone.

Počúvajte celý album Honeymoon na Deezeri:



Text: Hudba.sk (NME.com, archív)
Foto: Facebook.com/lanadelrey

Súvisiaci interpreti: Lana Del Rey