V exkluzívnej premiére si dnes na Hudba.sk môžete pozrieť nový videoklip speváčky Kristíny k piesni Jabĺčko, ktorá predznamenáva vydanie jej tretieho albumu. Šarmantná speváčka v klipe pozýva všetkých do raja, kde si zatancovala s umeleckým súborom SĽUK.

"Pesnička Jabĺčko je o láske. Je to večná téma, ktorá sa dotýka ako mužov, tak aj žien. Jabĺčko sme v tomto prípade korunovali za symbol lásky, lebo láska, podobne ako jabĺčko, aj keď na prvý pohľad pôsobí sladko, má často trpkú a nedozretú chuť. V klipe je mojím imaginárnym Adamom profesionálny tanečník David Schimmer, ktorý ma tanečným krokom a s úsmevom na perách sprevádza rajskou záhradou a jej zákutiami," prezradila s úsmevom populárna speváčka.

Vo videoklipe sa okrem Schimmera objaví aj tanečný súbor SĽUKu, s ktorým Kristína spolupracovala už pri hite Horehronie. "David i celý súbor SĽUK boli perfektní. Bolo vidno, že sú to profesionáli, na ktorých sa môžem kedykoľvek spoľahnúť. Veľmi dobre som si s nimi rozumela. Bol to pre mňa opäť zážitok, pri ktorom sme sa aj veľa nasmiali," neskrývala radosť Kristína.

Režisérskej taktovky sa ujali Kristínini dvorní spolupracovníci Mayo Hurajt a Ondrej Štelbaský, príprava klipu v štúdiách HomeMedia Production trvala štyri mesiace. "Kristína nám doniesla semienko z jablone. My sme ho zasadili a každý deň mu venovali patričnú starostlivosť. Polievali sme ho, presádzali a hľadali to najúrodnejšie prostredie," opisuje spoluprácu režisér Hurajt. "Popri tom, ako Jabĺčko rástlo, sme sa snažili spojiť dva svety – jeden animovaný a jeden hraný, čo nám zabralo najviac času, ale o to viac sme s konečným výsledkom spokojní," dodal.

Autormi piesne sú textár a básnik Kamil Peteraj a skladateľ a producent Martin Kavulič. Pieseň obliekli do tanečného rytmu a zároveň do nej vsunuli aj prvky ľudovej hudby – harmoniku a cimbal. Zaujímavosťou na skladbe Jabĺčko je aj to, že spojila 16 slovenských rádií, ktoré sa rozhodli ju odpremiérovať v rovnaký čas.


Text piesne Jabĺčko

Informácie, fotografie a videoklip pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. 

Foto: Patrik Ratajský

Súvisiaci interpreti: Kristína