Na slovenskej scéne je motivačnými skladbami známy predovšetkým Majk Spirit, resp. H16. Najnovšie sa medzi motivátorov zaradil aj Rytmus, ktorý vypustil video nakrútené v posilňovni. Kvalitnú porciu noviniek ponúklo tradične zámorie, konkrétne mená ako Snoop Dogg, Janelle Monáe, The Roots, Pharoahe Monch či Atmosphere.

Tých, čo vedia, že Rytmus sa už nejakú dobu aktívne venuje cvičeniu, najnovšie video člena Kontrafaktu až tak neprekvapí. Ide o vizuál ku kratšej motivačnej skladbe Krv, pot a bolesť, ktorý vznikol priamo v posilňovni, a logicky preto zachytáva, ako sa Rytmus a ďalší účinkujúci snažia vylepšiť si postavu. Posolstvo samotnej skladby je pritom jednoduché - všetko sa dá, ak sa chce.

Rytmus - Krv, pot a bolesť

Nový klip má aj Momo. Ten zo svojej stále aktuálnej štúdiovky Za očami najnovšie predstavil video k, na jeho pomery, netradičnej skladbe Mimo Momo, v ktorom sa o refrén postarala jeho priateľka Sandra. Samotný klip dokresľuje atmosféru skladby, a je preto dostatočne bláznivý. Však posúďte sami.

Momo feat. Sandra - Mimo Momo

Slipo a Hajtkovič už majú vonku svoj spoločný album Kde je rap?, ktorý najnovšie promujú aj prostredníctvom krátkej animácie z dielne Lokal TV v podobe skrátenej verzie Intra. Slipo a Hajtkovič už pritom v 3D ateliéri na bratislavskej Kolibe nakrútili aj klip k titulnej skladbe, ktorého premiéra je naplánovaná na budúci mesiac.

Slipo & Hajtkovič - Intro

Snoop Dogg a jeho bratranec Daz Dillinger nahrali spoločnú skladbu, ktorou si uctili pamiatku svojho strýka Junebuga. Ten 30. marca vo veku 70 rokov podľahol rakovine. Skladba nesie názov We'll Miss You (Uncle Junebug) a produkoval ju DJ 2High.

Snoop Dogg & Daz Dillinger - We'll Miss You (Uncle Junebug)

Janelle Monáe nahrala veľmi vydarenú coververziu piesne Heroes od Davida Bowieho, ktorá je súčasťou kampane Pepsi pri príležitosti blížiacich sa majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii.

Janelle Monáe - Heroes

The Roots predstavili prvý singel z dlho očakávanej štúdiovky & Then You Shoot Your Cousin, ktorú prvý raz avizovali ešte v júli 2012. Stala sa ním skladba When The People Cheer. Samotný album by mal doraziť už na budúci mesiac.

The Roots - When The People Cheer

Už o päť dní vyjde ďalší veľmi očakávaný album. Je ním štvrtá štúdiovka Pharoahe Moncha s názvom PTSD: Post Traumatic Stress Disorder. Z nej sme sa pred vydaním dočkali ešte jednej ochutnávky v podobe skladby Rapid Eye Movement, v ktorej hosťujú Black Thought z vyššie spomínaných The Roots a DJ Revolution. Hviezdnu zostavu dopĺňa producent Marco Polo.

Pharoahe Monch feat. Black Thought & DJ Revolution - Rapid Eye Movement

Keď Atmosphere začiatkom marca zverejnili tracklist ich pripravovaného albumu Southsiders, najviac pozornosti na ňom pútala skladba s názvom Kanye West. Práve tá sa teraz stala druhým singlom z albumu Southsiders, ktorý vyjde už o necelý mesiac. Samotná skladba však nie je o samotnom Kanyem, jeho meno je iba metaforou.

Atmosphere - Kanye West

Freeway a producent Girl Talk vydali v utorok spoločné EP s názvom Broken Ankles, z ktorej koncom marca predstavili prostredníctvom videa skladbu Tolerated. Tesne pred vydaním EP ešte vypustili druhú ochutnávku v podobe skladby I Can Hear Sweat s hosťujúcim Jadakissom.

Freeway & Girl Talk feat. Jadakiss - I Can Hear Sweat

Tento mesiac vyjde aj štvrtá štúdiovka kolektívu Army Of The Pharaohs, ktorá dostala názov In Death Reborn. Ďalším dôkazom, že táto formácia svoj štýl nezmenila, je skladba Curse Of The Pharaohs. V nej sa za mikrofónom vystriedali Vinnie Paz, Apathy, Celph Titled, Esoteric a Reef The Lost Cauze.

Army Of The Pharaohs - Curse Of The Pharaohs

Desať rokov po pôvodnom vydaní sa na budúci týždeň dostane do predaja reedícia albumu UN Or U Out formácie The UN, ktorú tvoria Roc Marciano, Dino Brave, Mike Raw a Laku. Bonusovou skladbou bude track s názvom For The Love, ktorý sa pred niekoľkými dňami dostal na internet.

The UN - For The Love

Na záver tu máme niečo pre fanúšikov Wu-Tangu. Ide o nové video od Black Knights ku skladbe Deja Vu, ktorá pochádza z ich aktuálneho albumu Medieval Chamber. Ten produkoval kompletne John Frusciante, niekdajší člen Red Hot Chili Peppers.

Black Knights - Deja Vu

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/Rytmusjepan

Súvisiaci interpreti: Rytmus, Snoop Dogg