V priebehu pár dní vydali svoje nové videoklipy hneď tri mladé slovenské kapely, ktoré spája rockový žáner a slovenské texty. Preto sme sa rozhodli ich tlačové správy spojiť do jedného článku, aby ste si ich novinky mohli ľahko porovnať a zistiť, či si medzi nimi nájdete svojho favorita.

Najznámejším menom z tejto trojice je energická nitrianska kapela Zoči Voči, ktorej je v poslednej dobe venovaná čoraz väčšia pozornosť poslucháčov, hudobných webov aj promotérov festivalov. Štvorica, ktorá sa dala dohromady už v roku 2005, totiž prežíva mimoriadne úspešné obdobie. Jej čerstvou novinkou je videoklip S tebou. Práve táto skladba z debutového albumu S tebou idem ďalej (2010) patrí k najobľúbenejším skladbám na ich koncertoch, avšak oficiálne video doteraz nemala. Natočila ho až nedávno k novej akustickej verzii tejto piesne, ktorá vyšla minulý rok na albume Audioheroín.

K tomuto albumu skupina absolvovala aj úspešné akustické turné v sieti multikín po celom Slovensku, ktorého súčasťou bol aj bratislavský krst. Nahrávku v Ateliéri Babylon pokrstili legendy slovenskej hudobnej scény Jožo RážJano Baláž zo skupiny Elán. Atmosféru jedinečného turné zachytáva práve nový videoklip k piesni S tebou, obsahuje však aj zábery z ďalšieho, práve skončeného a opäť beznádejne vypredaného česko-slovenského turné, ktoré chalani absolvovali so skupinou Inekafe. Prostredníctvom tohto klipu si tak fanúšikovia môžu nostalgicky zaspomínať na atmosféru oboch rozdielnych turné.


Aj kapela Sám Sebou sa teší nielen rastúcej popularite u novej generácie fanúšikov, ale aj priazni skúsenejších kolegov vrátane spomínaných Inekafe. Nový singel Ukľudni sa prosím drahá, v ktorom Sám Sebou prvýkrát použili aj dychové nástroje, sa nahrával v štúdiu Randal Factory v Seredi a na jeho produkcii sa podieľal známy gitarista a producent Jimi Cimbala. Kapela predstavila novinku spolu s klipom, ktorý ponúka úsmevný pohľad na hádku medzi mužom a ženou. O réžiu videoklipu sa postarali Laco Rychtárik s Dušanom Háberom z firmy Woont, postavy stvárnili herci Mária Brozmanová a Mikuláš Macala zo Spišského divadla.

Skupina Sám Sebou vznikla v roku 2010 v Spišskej Novej Vsi. Za ten čas stihla nahrať dva úspešné albumy Zrkadlo (2012) a Vlastnou cestou (2013). V roku 2013 skupina prekvapila umiestnením na 2. mieste v ankete Slávik v kategórii Videoklip roka (Smutná tvár).


Kapela Bod Omylu sa aktuálne prezentuje skladbou My verzus My, ktorá sa tiež venuje medziľudským vzťahom, avšak v rámci širšej perspektívy. Tomu zodpovedá aj nezvyčajný dej videoklipu, ktorý vás prevedie imaginárnym svetom dvoch detí. "Náš život je jeden veľký boj. Každý proti každému. My verzus My. Pritom sme si vo svojej rozdielnosti tak podobní. Stačilo by sa na svet skúsiť pozerať trochu inými očami a naša spoločnosť by mohla vyzerať úplne inak. Možno to znie ako klišé, ale práve to, že o svojich chybách už nechceme ani počuť, by nás malo desiť. Hovoríme o zmene, ale nikomu sa nechce začať od seba. Nikto z nás nemá monopol pravdy," povedal k novinke líder skupiny Bod Omylu, Lukáš Turiak.

Štvorčlenná skupina zo Žiliny má na konte dve štúdiové nahrávky a tri videoklipy. Debutové EP V tichu tvojich slov (2012) úspešne nasledoval album Nechaj sa ovládnuť (2013). Rockové základy, na ktorých členovia skupiny vyrástli, sa v ich tvorbe kombinujú s modernými alternatívnymi prvkami. O tom, ako znie táto menej známa partička naživo, sa môžete presvedčiť na česko-slovenskom turné s názvom Za Vami Tour 2015. Šnúra 14 koncertov štartuje dnes večer v Ružomberku, ďalšie zastávky nájdete na oficiálnej stránke kapely Bodomylu.sk. Spolu so skupinou Bod Omylu sa predstaví aj kapela Fishing Strip, ktorej nový videoklip sme vám predstavili presne pred týždňom.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytli PR manažér Zoči Voči Ján Kakaščík, manažér skupiny Sám Sebou František Pavol a Lukáš Turiak z kapely Bod Omylu.

Súvisiaci interpreti: Zoči Voči