Americká popová hviezda Pink sa štyri roky po vydaní úspešného albumu The Truth About Love, po ktorom prekvapila zaujímavou žánrovou odbočkou v pesničkárskom projekte You+Me, pripomína novým sólovým singlom. Pieseň Just Like Fire predstavila už v apríli, teraz k nej ponúka videoklip, ktorý určite poteší všetkých milovníkov rozprávok.

Novinka vznikla k očakávanému dobrodružnému fantasy filmu Alica v krajine za zrkadlom, ktorý sa dostane do slovenských kín 26. mája. V takmer štvorminútovom videu najskôr Pink fanúšikom pripomenie svoje ikonické akrobatické vystúpenie na Grammy 2010 a následne vojde cez zrkadlo do krajiny zázrakov, kde sa postupne dostáva na rôzne miesta. Stane nevítanou súčasťou šachovej partie, v ktorej si zahrala všetky "figúrky", či posedenia pri čaji pri vznášajúcom sa stole.

Počas jej cesty po zázračnej krajine ju sprevádzajú aj postavy zo spomínaného filmu. Po hudobníčkinom boku sa v klipe predstavili aj jej manžel Carey Hart s ich štvorročnou dcérou Willow. Autorkou piesne Just Like Fire je samotná 36-ročná hudobníčka, pričom ide o jej prvý sólový singel po troch rokoch. Na skladbe, v ktorej prekvapí aj krátkou rapovou vsuvkou, spolupracovala s producentmi Maxom Martinom, Shellbackom a Oscarom Holterom.


Pre film, ktorý je pokračovaním snímky režiséra Tima Burtona Alica v krajine zázrakov (2010), Pink naspievala aj coververziu piesne White Rabbit od kapely Jefferson Airplane. Tú tvorcovia Alice v krajine za zrkadlom použili v reklamnej kampani. V snímke sa opäť predstavia Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter či Anne Hathaway. Scenár napísala Linda Woolverton, ktorá pripravila aj spomínanú adaptáciu knihy Lewisa Carrolla. Réžie sa tentokrát ujal James Bobin, Burton je jedným z producentov filmu.

Mohlo by vás zaujímať: Alenka v krajine zázrakov - cirkusový muzikál v máji na Slovensku!


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - Digitalspy.com, archív),
Foto: Youtube / Disney

Súvisiaci interpreti: Pink