Americká rocková kapela Queens Of The Stone Age má v pláne začať nahrávať nový album. V rozhovore pre internetovú reláciu Let There Be Talk s Deanom Delrayom to potvrdil frontman skupiny Josh Homme.

"Áno, návrat Queens je ďalším z mojich plánov," uviedol 43-ročný hudobník, ktorý sa naposledy podieľal na skvelom albume Iggyho Popa, ktorý vyšiel v marci (recenzia). Ako tiež prezradil, zloženie, ktoré sa postará o ďalšiu štúdiovku kapely, bude rovnaké ako pri ich zatiaľ poslednom počine ...Like Clockwork z roku 2013. V štúdiu by sa teda okrem neho mali opäť ocitnúť aj basgitarista Michael Shuman, gitarista Troy Van Leeuwen, Jon Theodore na bicích a Dean Fertita za klávesmi.
 
Vlani v marci sa formácia rozhodla dať si pauzu, a to aj napriek tomu, že Homme v približne rovnakom čase ohlásil, že skupina plánuje nahrávať nové skladby. Dôvodom prestávky bolo pracovné vyčerpanie rovnako ako záujem venovať sa iným projektom.

Queens Of The Stone Age sa sformovali v roku 1996 po tom, čo sa rozpadla Hommeova kapela Kyuss. Ich debutovým albumom je eponymná nahrávka, ktorá vyšla v roku 1998. Po nej nasledovali štúdiovky Rated R (2000), Songs For The Deaf (2002), Lullabies To Paralyze (2005), Era Vulgaris (2007) a spomínaná ...Like Clockwork.

Medzi najznámejšie skladby skupiny patria piesne ako No One Knows, Go With The Flow, Little Sister alebo Sick, Sick, Sick. Na nahrávkach kapely sa v minulosti podieľali viacerí známi hudobníci, napríklad Dave Grohl z Foo Fighters či Mark Lanegan.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/QOTSA

Súvisiaci interpreti: Queens of the Stone Age