Nielen fanúšikovia Kontrafaktu, ale v podstate celá domáca scéna už dlhšie čakajú na Egov sólový album, ten však stále neprichádza. Ego ale z času na čas vypustí aspoň nejakú novú skladbu alebo video, aby sa ľuďom pripomenul. Najnovšie tak spravil prostredníctvom krátkeho klipu z košického sídliska Luník IX.

Momo ešte vlani v novembri predstavil track Pýcha, do ktorého si ako hosťa pozval Ega. Druhý menovaný sa teraz rozhodol nakrútiť vizuál iba k svojej strofe z tejto skladby, pričom ponechal pôvodný beat od Infinita, no zmenil svoj flow. Samotné video vzniklo na spomínanom sídlisku Luník IX.

Ego - Pýcha

Nový klip dorazil aj z Česka. Na svedomí ho majú Paulie Garand a Kenny Rough, ktorí majú vonku spoločný album Molo. Na ňom sa nachádza aj vec s názvom Buscemi s hosťujúcim Beefom, ku ktorej spomínané video vzniklo. Paulie sa okrem rapu postaral aj o scenár, réžiu a strih klipu.

Paulie Garand & Kenny Rough feat. Beef - Buscemi

Nobody's Smiling od Commona sa nezadržateľne blíži. Desiata štúdiovka chicagského veterána dorazí už 22. júla, a preto je najvyšší čas na ďalší singel. Tým sa stala skladba Diamonds, v ktorej asistuje Big Sean. Beat dodal No I.D.

Common feat. Big Sean - Diamonds

Necelý mesiac po Commonovi vydá nový album aj producent Statik Selektah. Z novinky What Goes Around sme sa po skladbe Carry On dočkali druhého singla s názvom The Imperial. V ňom sa za mikrofónom stretla naozaj kvalitná zostava v zložení Action Bronson, Royce Da 5'9" & Black Thought.

Statik Selektah feat. Action Bronson, Royce Da 5'9" & Black Thought - The Imperial

Royce Da 5'9" bol uplynulý týždeň asi najskloňovanejším menom na zámorskej scéne, keďže okrem vyššie spomínaneho singla The Imperial hosťoval aj v ďalších dvoch skladbách. Jednou z nich je Twerk Dat! Pop That! od Trick Tricka, v ktorej navyše okrem nich rapuje aj Eminem.

Trick Trick feat. Eminem & Royce Da 5'9" - Twerk Dat! Pop That!

Treťou Royceovou hosťovačkou je remix skladby Huey od CyHi The Pryncea. Podobne ako v predchádzajúcich dvoch prípadoch aj v tomto tracku sa stretli traja rapperi, tentoraz je to Joell Ortiz.

CyHi The Prynce feat. Royce Da 5'9" & Joell Ortiz - Huey (Remix)

Raekwon pokračuje v sérii coververzií soulových a r'n'b skladieb. V treťom kole tu máme prerábku piesne Footsteps In The Dark od formácie Isley Brothers, sample z ktorej použil v roku 1992 Ice Cube do svojej skladby Today Was A Good Day.

Raekwon - Footsteps In The Dark

Redman ešte krátko pred odchodom na spoločné európske turné s Method Manom stihol predstaviť video k tracku Nigga Whut z jeho pripravovaného mixtapeu. Ten má slúžiť ako ochutnávka pred dlho očakávanou štúdiovkou Muddy Waters 2: Even Muddier, ktorej termín vydania však stále nie je známy.

Redman - Nigga Whut

Po dlhšom čase sa ozvali Camp Lo. Geechi Suede a Sonny Cheeba momentálne pripravujú nový, zatiaľ nepomenovaný album, ktorý bude kompletne produkovať ich dlhoročný beatmaker Ski Beatz. Prvou ukážkou ich aktuálnej spolupráce je skladba Cold Retarded.

Camp Lo - Cold Retarded

Brooklynsky Ka prednedávnom v tichosti vydal EP s názvom 1200 B.C., ktoré produkoval Preservation. Na tejto nahrávke sa nachádza aj skladba Still Heir, ku ktorej už vzniklo aj video.

Ka - Still Heir

A na záver ešte Planet Asia, ktorý už koncom tohto mesiaca plánuje vydať nový album Via Satellite s produkciou od Tzarizma. Táto dvojica si ako prvého adepta na video zvolila skladbu Satellite Channels.

Planet Asia - Satellite Channels

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Common, Ego