Originálna slovenská hudba so silnou koncertnou atmosférou. To je tvorba relatívne novej, no muzikantsky aj textovo vyzretej kapely Ankramu. Krst sa uskutoční vo štvrtok 17. septembra v Nu Spirit Clube, kde nahrávku s eponymným názvom pokrstí známy hudobník, producent a šéf Rádia_FM Maroš Hečko.

Album Ankramu pozostáva z dvoch častí. Prvú so šiestimi skladbami si môžete vypočuť na Bandcampe, zvyšok nahrávky kapela predstaví na krste. Vstup na koncert je zdarma a pre návštevníkov budú prichystané kartičky s digitálnym downloadom celého albumu.

Repertoár skupiny Ankramu tvoria originálne piesne so slovenskými textami dopĺňané improvizovanými plochami. Charakteristickými prvkami ich hudby sú atmosféra, spontánnosť, otvorenosť, rituálnosť, autentické texty a netradičný prístup ku kompozícii. Skupina vo svojej tvorbe nadväzuje na odkaz umelcov ako Dežo Ursiny, Marek Brezovský, Andrej Šeban, Marián Varga alebo Jaro Filip, ovplyvnená je tiež scénou modernej improvizovanej hudby.

Členmi Ankramu sú Michal Kramár (spev), Michal Matejka (gitara), Lukáš Mutňanský (basová gitara) a Jozef Krupa (bicie). Súčasná zostava vznikla z tria, ktoré založili bubeníčka Michaela Antalová, Michal Kramár a Lukáš Mutňanský v roku 2012 so spoločnou víziou a túžbou tvoriť hudbu. Pridal sa k nim Michal Matejka a ako hosť Vojtěch Procházka (piano). V takejto zostave nahrali prvú časť debutového albumu.



Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Michal Kramár z kapely Ankramu. Článok bol upravený redakciou.