Kanadský hudobník Neil Young vystúpil na koncerte svojho anglického kolegu Paula McCartneyho. Stalo sa tak v sobotu na festivale Desert Trip v kalifornskom meste Indio, kde v ten istý deň absolvoval svoje vystúpenie aj 70-ročný Young.

Dvojica legendárnych hudobníkov spoločne predviedla tri skladby - A Day In The Life kapely The Beatles, následne si piesňou Give Peace a Chance zaspomínali na Johna Lennona a pridali ešte ďalšiu "beatlesovku" Why Don’t We Do It in the Road. Tú Paul McCartney spieval na koncerte vôbec prvýkrát, hoci vyšla už v roku 1968. Prvá menovaná pieseň je naopak tradičnou súčasťou jeho vystúpení, dokonca ju spolu s Neilom Youngom spieval aj v roku 2009 na koncerte v londýnskom Hyde Parku.

Americký festival Desert Trip dal pri svojom premiérovom ročníku dohromady najväčšie žijúce a aktívne pôsobiace legendy rockovej hudby. Pôvodne sa mal konať iba v druhý októbrový víkend, pre veľký záujem sa však zopakuje aj druhý raz - od 14. do 16. októbra. Hviezdami podujatia sú okrem McCartneyho a Younga (sobota) aj The Rolling StonesBob Dylan (piatok), Roger Waters a The Who (nedeľa).


Zdroj: SITA (Pitchfork.com), Hudba.sk
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Neil Young, Paul McCartney