Plné kluby, cena Objav roka a tri ďalšie nominácie na Anděla 2012, výhra Českého Tučňáka, plus nominácie na ďalšie hudobné ceny Apollo a Vinyla 2012. Také sú posledné aktivity kladnianskej kapely Zrní, ktorá koncom novembra predstaví v Bratislave, Prešove a Trenčíne.

Vlani na jeseň vydali Zrní svoj tretí album Soundtrack ke konci světa (2012), ktorý bol nadšene prijatý kritikou i fanúšikmi. "Soundtrack ke konci světa je nahrávkou, ktorá dosahuje tie najťažšie méty na globálnom hudobnom ihrisku," hovorí o albume Pavel Turek v časopise Respekt. Doska "ponúka plnú náruč hitov, ktoré neznejú hlúpo a hneď tak sa neopočúvajú... Zahraničiu by som taký český export zo srdca prial," uvádza Aleš Borovan v E15.


Päťčlenná kapela spolu hrá v rovnakom zložení už dvanásť rokov a na konte má okrem oceňovanej platne aj albumy Voní (2009) a Hrdina Počítačový hry jde do světa (2011). Vychádzajú zo zvukov elektronickej doby, ale aj z ľudovej hudby, inšpiráciou sú im pritom ľudia, krajina, zvieratá, komiksy, počítače a Poldovka. Ich hudba je osobitá, vynaliezavá, hravá, dynamická, farebná a plná emócií.

Termíny miniturné:
 
28. 11. Bratislava, KC Dunaj
29.11. Prešov, Christiania
30.11. Trenčín, Klub Lúč


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol František Malík.

Súvisiaci interpreti: Zrní