Anglická rocková kapela Placebo vystúpi 26. júna v Brne. Formácia sa predstaví na tamojšom Výstavisku v hale G1. Skupina informovala o novinke v utorok prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

Skupina Placebo vlani odštartovala oslavy 20 rokov na scéne, v rámci ktorých sa už predstavila vo Viedni, Prahe, Budapešti či Varšave. V druhej časti európskeho turné okrem Brna vystúpi aj v ďalších mestách vo Francúzsku, Španielsku, Portugalsku, Švajčiarsku, Luxembursku, Bulharsku či Belgicku. Okrem koncertov si skupina výročie pripomenula aj vydaním kompilácie A Place For Us To Dream, ktorej tracklist vyzerá podobne ako aktuálne koncertné setlisty kapely.

Na turné k okrúhlemu výročiu hrá kapela aj skladby, ktoré predtým na koncertoch dlho nehrala. "Zahráme aj pár skladieb, u ktorých som sa zaprisahal, že ich už nikdy hrať nebudeme. Myslím ale, že nastal čas, aby sme si priznali, že ich mnoho fanúšikov Placebo naozaj chce počuť. Mali s nami veľkú trpezlivosť, pretože sme naše komerčne najúspešnejšie pesničky len málokedy hrali. A turné k 20. výročiu sa javí ako tá správna príležitosť, aby sme tak urobili," uviedol minulý rok pri ohlásení turné 44-ročný spevák a multiinštrumentalista Brian Molko.

"Toto turné je pre nás a našich fanúšikov veľkou šancou znovu si pripomenúť náš raný materiál. Takže pokiaľ nás chcete vidieť, ako hráme piesne ako Pure Morning a Nancy Boy, ktoré sme počas posledných 10 rokov nehrali a asi už v budúcnosti hrať nebudeme, mali by ste niektorý z našich koncertov navštíviť. A navyše pre vás máme pripravených pár prekvapení," dodal hudobník. Podľa ohlasov fanúšikov a médií na novembrové koncerty v Prahe a vo Viedni to naozaj stojí za to a pre fanúšikov zo západného Slovenska je Brno naozaj na skok.



Kapela Placebo vydala svoj prvý, eponymný album v júni 1996. Odvtedy ponúkla ďalších šesť štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná Loud Like Love vyšla v roku 2013. Na celom svete predali približne jedenásť miliónov kópií nahrávok. Medzi ich hity patria skladby ako Every You Every Me, Slave to the Wage, Special K, The Bitter End, This Picture, Song to Say Goodbye alebo For What It's Worth. V kapele v súčasnosti pôsobia Brian Molko a Stefan Olsdal. Na koncertoch s nimi vystupujú Bill Lloyd, Fiona Brice, Nick Gavrilovic a Matt Lunn.

Zdroj: SITA (Aplaceforustodream.com), archív Hudba.sk
Foto: Live Nation CZ

Súvisiaci interpreti: Placebo