Americká rocková kapela A Perfect Circle, v ktorej pôsobia členovia skupín Tool či The Smashing Pumpkins, pracuje na novom albume. V oficiálnej tlačovej správe to prezradil gitarista skupiny Billy Howerdel.

"Pracovať na novej tvorbe s A Perfect Circle je výborný spôsob, ako začať nový rok," uviedol 46-ročný hudobník. Skupina takisto spustila novú oficiálnu stránku a ohlásila turné po USA, ku ktorému zverejnila aj plagát.

Zatiaľ posledný album vydala formácia v roku 2004 pod názvom eMOTIVe. Nahrávka, ktorá sa v americkom rebríčku Billboard 200 umiestnila na druhej priečke, obsahuje coververzie piesní interpretov ako John Lennon, Depeche Mode, Marvin Gaye, Devo, Black Flag alebo Joni Mitchell.



A Perfect Circle vznikli v roku 1999 v Los Angeles, no v rokoch 2004 až 2010 mali prestávku. V zostave v súčasnosti pôsobia okrem gitaristu Billyho Howerdela aj spevák Maynard James Keenan, známy z kapely Tool, gitarista James Iha, ktorý pôsobil v The Smashing Pumpkins, basgitarista Matt McJunkins a bubeník Jeff Friedl.

S formáciou už spolupracovalo aj viacero ďalších muzikantov ako Troy Van Leeuwen, Danny Lohner, Twiggy Ramirez, Tim Alexander, Josh Freese či basgitaristka Paz Lenchantin. Kapela v roku 2000 vydala debutový album Mer de Noms, s ktorým sa v americkom rebríčku dostala na štvrté miesto. Nasledoval druhý počin Thirteenth Step, ktorý sa rovnako ako spomínaný eMOTIVe, umiestnil na druhej priečke. 

Zdroj: SITA (Pitchfork.com)
Foto: AP Photo/Nam Y. Huh

Súvisiaci interpreti: A Perfect Circle