Po tom, ako vlani vyšla kompilácia prerábok sólových hitov Davida Kollera, už asi málokto predpokladal, že po nových verziách v podaní Korben Dallas, Katarzie či Bena Cristovao z osempesničkového disku "vystrelí" ešte nejaké prekvapenie. Postarali sa o to Hentai Corporation, ktorí k temnej verzii hitu Až ti řeknu zverejnili ešte temnejší videoklip.

Spevák a bubeník skupiny Lucie vydal v roku 2016 pozoruhodný album David Koller & Friends, na ktorom dal úplnú dôveru a slobodu českým a slovenským hudobníkom, ktorí po svojom prerobili jeho pesničky. Na jeseň nahrávku predstavil na niekoľkých koncertoch v Českej republike, na jar príde aj na Slovensko.

"Oslovil som kapely a projekty, ktoré sú mi blízke, aby úplne podľa seba prerobili moje pesničky a predstavili ich tak svojim fanúšikom," uviedol. Jednou z nich je aj alternatívna rocková formácia Hentai Corporation. Skupinu, ktorá spája prvky rock'n'rollu a thrash metalu, označuje česká hudobná publicistická obec za "šialencov" či "neriadenú strelu undergroundu".

Skupina pred pár dňami zverejnila upírsky klip k svojej verzii Kollerovej piesne Až ti řeknu, v ktorej dominujú kvíliace i tvrdé metalové gitary, striedanie čistého spevu so screamingom a temná atmosféra. Vskutku originálna coververzia má nábeh na to, aby sa stala najväčším hitom partie okolo Radka Škarohlída.

  
Davida Kollera aj skupinu Hentai Corporation budú môcť slovenskí fanúšikovia vidieť naživo počas avizovaného turné k albumu David Koller & Friends, avšak podľa našich informácií iba v Banskej Bystrici. V iných mestách turné sa predstavia ďalší hudobníci, ktorí na spomínaný album prerábok vlani prispeli. Rozpis hostí v jednotlivých mestách organizátori odhalia na budúci týždeň.

"V Čechách mal projekt veľký úspech. Veľmi sa teším, že ho predstavíme vo februári aj na Slovensku," povedal David Koller. Že je o turné veľký záujem môže svedčiť aj fakt, že vstupenky na sedenie na bratislavský koncert sú takmer vypredané. "Ďalšie pridávať neuvažujeme," uviedol manažér turné Michal Očovan z agentúry ProMusic.  

Prečítajte si tiež: Z najväčšieho Kollerovho hitu spravili rap. Takto znie Chci zas v tobě spát 2016

David Koller & Friends Tour 2017:

3. 2. - Žilina, Event House 
4. 2. - Jasná, Happy End 
9. 2. - Trenčín, Piano Club 
10. 2. - Košice, Tabačka 
11. 2. - Banská Bystrica, Ministry of Fun 
14. 2. - Bratislava, MMC 
17. 2. - Nitra, Nájomná jednotka 210

Vypočujte si album David Koller & Friends na Deezeri:  



Pôvodná verzia skladby Až ti řeknu:


Text: Peter Lehotský, archív Hudba.sk
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: David Koller