Už túto sobotu, na sviatok všetkých zaľúbených, spustí speváčka Vanda svoj nový web adrese www.vandamusic.com. Pri tejto príležitosti predstavuje aj prvú, prekvapivo folkovo-intímne ladenú skladbu z nového albumu Introspective, ktorý pokrstí v apríli.

Zlyhanie, strach, emocionálna prázdnota, strata pevnej zemi pod nohami – to sú základy koncepčného albumu Introspective speváčky Vandy. Vanda jeho tvorbe venovala takmer dva roky. "Počas toho času som sa vnútorne veľmi posunula a album reflektuje aj túto zmenu. Pre mňa znamená absolútny vnútorný zlom, uvedomenie si seba samej. Popisuje celý môj prerod od stavu 'neviem, kto som' až po 'našla som sa'," hovorí speváčka, ktorá je autorkou všetkých jedenástich skladieb.  

Na novinke hrá opäť prím angličtina, no Vanda sa tentokrát osmelila a po prvý raz sa prezentuje aj obľúbenou španielčinou. Konkrétne v skladbách La Peregrina, Eres, ktorú zložila spoločne s gitaristom Marekom Wolfom, a Ella, pod ktorú sa okrem Vandy podpísali aj účastníci medzinárodného hudobného kempu – dvaja Rakúšania a Kolumbijčanko-američanka. Tu sa však medzinárodný podtext albumu nekončí: nahrával sa v Bratislave, lisovať sa bude v Čechách, nad grafikou sa sedelo v Austrálii a nový web sa tvoril v Argentíne.

Vanda nasledovníka debutu Astrology pokrstí vo svojej rodnej Nitre 17. apríla na koncerte v Music A Café. Ako prvý singel ponúka v tomto valentínskom týždni na vypočutie skladbu s názvom He's Just A Man. Okrem toho začína v týchto dňoch pracovať aj na klipe k tomuto songu, ktorého režisérom je Braňo Vincze. Ten sa podpísal aj pod úspešné videoklipy z debutového albumu.


Tracklist albumu Vanda - Introspective:
 

1. River of Dreamers 
2. Empty 
3. Temple 
4. Eres 
5. Patience 
6. Shine On Me 
7. La Peregrina 
8. Cross the Line 
9. Alibism 
10. Ella 
11. He’s Just a Man 
12. Temple (remix)


Informácie pre Hudba.sk poskytla Nikoleta Kováčová, PR manažérka speváčky.

Foto: Album Cover

Súvisiaci interpreti: Vanda