Anglický producent Mark Ronson si na spoluprácu na dvoch skladbách z vlaňajšieho albumu Uptown Special prizval lídra austrálskej psych-rockovej kapely Tame Impala Kevina Parkera. K zasnenej Summer Breaking a funkovejšej Daffodils vzniklo spoločné video.

Režisér Theo Wenner nakrútil k obom piesňam farebný videoklip s retro nádychom, ktorý mal premiéru na portáli Rolling Stone. Dovolenkové dobrodružstvá krásnej slečny sa v ňom prehupnú do nočnej párty s miestnymi. Hlavnou hviezdou videa je modelka Sarah McDaniel, ktorá sa nedávno objavila na obálke historicky prvého čísla časopisu Playboy s fotografiami oblečených krások. Slová k obom skladbám napísal Pullitzerovou cenou ovenčený spisovateľ Michael Chabon.

"Summer Breaking je asi moja najobľúbenejšia skladba z albumu Uptown Special. A keďže Kevin (Parker) a Tame Impala sú teraz takí populárni, chceli sme to využiť a urobiť spoločné video k obom skladbám, ktoré napísal," povedal Mark Ronson pre magazín Rolling Stone.


Mark Ronson začínal ako dídžej v New Yorku. V roku 2003 vydal debutový album Here Comes The Fuzz, po ktorom nasledovali nahrávky Version (2007), Record Collection (2010) a spomínaná Uptown Special. Na konte má tri ceny Grammy, pričom všetky získal v roku 2008. Vyslúžil si ich ako Producent roka a tiež za produkciu albumu Back To Black (2006) speváčky Amy Winehouse a skladbyRehab, ktorá pochádza z tejto štúdiovky. Počas kariéry spolupracoval aj s mnohými ďalšími interpretmi, akými sú Sean Paul, Macy Gray, Christina Aguilera, Robbie Williams, Adele, Duran Duran, Lily Allen či Paul McCartney.

Tame Impala je päťčlenný projekt okolo speváka, hudobníka a skladateľa Kevina Parkera. Hudba "surfujúca" na hladine psychedelického rocku a popu očarila hudobných kritikov aj organizátorov najväčších festivalov po celom svete a priniesla kapele nominácie na Grammy či BRIT Awards. Na konte majú zatiaľ tri albumy - Innerspeaker (2010), Lonerism (2012) a Currents (2015). V júli 2014 sa Tame Impala predstavili na festivale Pohoda v Trenčíne. Tento rok sa predstavia na Colours of Ostrava.

Text: Hudba.sk (Pitchfork.com, Rollingstone.com, archív), SITA (biografie)
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Mark Ronson