Fanúšikovia moderného rocku sa môžu už o necelé dva mesiace tešiť na prvý koncert americkej kapely Hollywood Undead v Bratislave. Po minuloročnom vystúpení na festivale Topfest sa šestica maskovaných Kalifornčanov predstaví 6. apríla v Refinery Gallery.

Hollywood Undead radi prekvapujú. Neboja sa v jednom songu vytiahnuť obyčajnú flamenco gitaru a hneď v ďalšom sa vrhnúť na nekompromisný electro-punkový beat. V poslednom období patria medzi najúspešnejšie kapely vo svojom žánri a sú považovaní za nástupcov kapiel Limp Bizkit či Korn.

"Pripravte sa na divokú párty, na akú Slovensko len tak skoro nezabudne. Zahráme rock, rap, metal, alternatívnu hudbu, aj flamenco. To všetko vám predvedieme naraz na pódiu," sľubuje jeden z členov kapely, Danny. "Na Slovensku sme už vystupovali na festivale Topfest. Ste skvelé publikum, verím, že aj tentoraz sa odviažete ako naposledy," teší sa Funny Man, jediný zo šestice, ktorý je len spevákom. Ostatní hrajú na nástroje a zároveň sú vokalistami. V jednej kapele sa tak stretávajú speváci, raperi aj "screameri", striedanie hlasov a štýlov tak dodáva ich hudbe veľkú rozmanitosť.

Skupinu tvoria Johnny 3 Tears, J-Dog, Charlie Scene, Danny, Funny Man a Da Kurlzz. Vystupujú v maskách a ich koncerty sú zakaždým nezabudnuteľným zážitkom. "Tentoraz si do Bratislavy privedieme ako predskokana ďalšiu skvelú skupinu - deathcoreovú kapelu Attila. Myslím, že na svoje si môžu prísť vyznávači rôznych hudobných žánrov - od rapu, až po metal," dopĺňa Johnny 3 Tears.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Skupina Hollywood Undead vznikla v roku 2005 a debutovala o tri roky neskôr albumom Swan Songs. Kapela sa výrazne zapísala najmä ďalšou nahrávkou American Tragedy z roku 2011, z ktorej sa len za úvodný týždeň v USA predalo 67-tisíc kópií. V roku 2013 nasledoval tretí album Notes From The Underground a prudký rast popularity skupiny podčiarkol štvrtý štúdiový album Day of The Dead, ktorý vlani predstavili rovnomenným videosinglom. Práve titulná pieseň, spolu s ďalšimi skladbami z ostatného albumu ako GravityUsual Suspects, alebo War Child patrili vlani na Topfeste medzi vrcholy koncertu.

Lístky na koncert, ktorý odpália 6. apríla v Refinery Gallery, si môžete kúpiť v sieti Predpredaj.sk. Vystúpenie úspešnej americkej formácie na Slovensku prináša Agentúra Topfest.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Rado Lellák - Agentúra Topfest

Súvisiaci interpreti: Hollywood Undead