Slovenský spevák Max Jason Mai na poslednom stretnutí s novinármi pred odletom na Eurovision Song Contest 2012 predstavil hneď niekoľko bizarných predmetov, ktoré pripravil pre svojich fanúšikov. Nový projekt Mira Šmajdu má vlastnú maňušku, interaktívnu podpisovú kartu, aj amulety, do ktorých primiešal vlastnú krv.

Špeciálny amulet nazval spolu s tímom, s ktorým sa pripravuje na tohtoročnú Eurovision Song Contest, maxagram. "Symboly predstavujú jednotlivé elementy ako kruh, spojenie mužskej a ženskej energie i môj základný postoj, pri ktorom upínam ruky hore k vyšším silám a nohami zostávam na zemi," vysvetlil spevák, ktorý sa preslávil pod menom Miro Šmajda v šou Česko Slovenská SuperStar.

Do kovovej matérie, z ktorej sú vyrobené amulety, je primiešaná aj jeho krv. "Urobil som to, pretože som chcel byť stále so svojimi fanúšikmi," uviedol na dnešnej tlačovej besede muzikant, ktorý už o niekoľko dní predstaví v azerbajdžanskom Baku skladbu Don't Close Your Eyes. Nedávno predstavil aj videoklip, vďaka fanúšikom sme odhalili aj jeho skryté významy.

Digitálna podpisová karta

Max Jason Mai predstavil aj technologickú vychytávku, ktorú okrem neho údajne používajú zatiaľ len kapela U2 a Paul McCartney. Je ňou interaktívna digitálna podpisová karta, ktorá bude slúžiť na jeho prezentáciu aj pri stretnutiach priamo v Baku.

"Je to na trhu úplná novinka," povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Smartvision Juraj Dozsa. "V momente, keď sa na kartu pozrie človek napríklad cez kameru v mobilnom telefóne, spustí sa trojrozmerný holografický obraz Maxa Jasona Maia, ktorý sa objaví v priestore. Obraz je interaktívny, fotografia akoby ožila. Je to o tisíc percent komunikatívnejšie, ako obyčajná podpisová karta," spresnil Dozsa.

"Človeka, ktorému sa karta dostane do rúk, to okamžite posunie k tomu, aby si vypočul aj vašu muziku a zoznámil sa s vami," dodal spevák.

Čierna (maňuška) patrí k rock'n'rollu

O návrhy oblečenia pre Maxa Jasona Maia a jeho kapelu sa postarala módna návrhárka Andrea Paldan, ktorá je známa tým, že rada pracuje s čiernou farbou. "Čierna nie je len výsadou večerných šiat, patrí aj k rock'n'rollu," povedala.

Zaujímavosťou je, že spevák má okrem amuletu a špeciálnej podpisovej karty aj maňušku, ktorá sa dostane do predaja ako súčasť známeho nealkoholického nápoja.

Max Jason Mai sa predstaví so svojou skladbou na Eurovízii 24. mája. RTVS bude v priamom prenose vysielať dve semifinálové kolá (22. a 24. mája), ako aj finále, ktoré sa uskutoční 26. mája.

Max Jason Mai - Don't Close Your Eyes

Zdroj: SITA, pm
Foto: TASR - Michal Svítok

Súvisiaci interpreti: Max Jason Mai