Soundtrack k filmovému trháku Suicide Squad (Jednotka samovrahov), ktorý je práve v našich kinách, ovládol slovenský iTunes. V prehľade najpredávanejších titulov albumov je na prvom mieste.

Akčné sci-fi natočené podľa komiksovej predlohy malo premiéru už minulý týždeň a síce sa čakáva, že pôjde o jeden z celosvetovo najúspešnejších filmov roka, od filmových kritikov zbiera rôznorodé reakcie. Vzhľadom na vysoké očakávania dostala snímka prekvapivo aj viaceré nie príliš lichotivé hodnotenia, no úspech u divákov to málokedy ovplyvní. To isté platí aj pre soundtrack, ktorý vzbudil u fanúšikov veľký záujem.

Ambiciózny hudobný počin totiž obsahuje viacero zaujímavých muzikantských mien i spoluprác. Väčšina piesní vznikla špeciálne pre tento film, či už ide o pilotný singel Heathens od Twenty One Pilots alebo skladbu Purple Lamborghini v podaní elektronického producenta Skrillexa a rapera Ricka Rossa. 

V nahrávke Standing In The Rain sa zase zišli producent Mark Ronson Dan Auerbach z The Black Keys, na Sucker For Pain sa podieľali Imagine Dragons a X Ambassadors s rapujúcou štvoricou Lil WayneWiz Khalifa, LogicTy Dolla $ign. Čo meno, to zástup fanúšikov. Tých si našiel zaujímavý soundtrack aj na Slovensku, keďže v rámci iTunes ide momentálne o najpredávanejší album.


Vypočujte si Suicide Squad: The Album na Deezeri:



Informácie pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z Warner Music. Text bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Facebook.com/SuicideSquad