Už o necelé dva týždne štartuje svetové turné jednej z najväčších popových hviezd, ktorej premiérová zastávka v Bratislave bude patriť k vrcholom hudobnej jesene na Slovensku. Organizátori koncertu v týchto dňoch dostali prvú várku požiadaviek na prípravu šou, v ktorej sa nachádza viacero zaujímavých skutočností.

Bratislavský koncert popovej divy Kylie Minogue sa uskutoční už 19. októbra na Zimnom štadióne O. Nepelu (Slovnaft aréna). Päť týždňov pred očakávaným vystúpením organizátori konečne dostali od speváčkinho tímu prvé požiadavky. "Ide zatiaľ len o párstranový dokument, tzv. advanced rider, avšak aj z neho je zrejmé, že požiadaviek nebude málo," hovorí Zuzana Habodászová z usporiadateľskej agentúry XL Promotion.

O veľkosti plánovanej šou podľa nej najlepšie svedčia počty požadovaných lokálnych pracovníkov. Príprava a realizácia najväčšieho popového koncertu roka na Slovensku si vyžaduje 70 stage pomocníkov, 24 horolezcov, resp. ľudí so skúsenosťami s prácou vo výškach, dvoch operátorov vysokozdvižných vozíkov, šesť spot operátorov, dvoch elektrikárov, štyri asistentky pre catering.

Zaujímavosťou je, že speváčka pre seba požaduje dvojčlennú ženskú ochranku, pričom dohromady bude jej tímu po celý čas pobytu v našom hlavnom meste k dispozícii 16 pracovníkov bezpečnostnej služby. Počas samotného koncertu bude na štadióne na bezpečnosť dohliadať 100 profesionálov.

Kylie Minogue, Commonwealth Games 2014 Zdroj: AP Photo/Frank AugsteinKylie Minogue na podujatí Commonwealth Games 2014

10 autobusov a 22 kamiónov 

Samotnú touring crew, teda sprievod Kylie Minogue vrátane kapely a tanečníkov, tvorí asi 70 ľudí. Cestujú lietadlami, no na kratšie vzdialenosti budú využívať špeciálne upravené luxusné autobusy, ktorých je dokopy desať. Jeden z nich je navrhnutý a vyhradený výlučne pre potreby austrálskej speváčky. "Je to v podstate menší zariadený bytík, vybavený vlastnou kúpeľňou, spálňou a obývačkou. Ani kapela a tanečníci sa nemajú na čo sťažovať. V autobusoch má každý svoju vlastnú spaciu časť," prezrádza Habodászová.

Technika celej šou sa prepravuje v 22 kamiónoch. "Vzhľadom na fakt, že ide o koncert, ktorý sa bude konať v hale, tento obrovský počet kamiónov naznačuje, že do Bratislavy zavíta jedna z najväčších šou, aké tu kedy boli," dodáva zástupkyňa agentúry, ktorá už na Slovensko priniesla také hviezdy ako Depeche Mode, Rammstein, OneRepublic, Sade, Sting, Seal, George Michael, Lenny Kravitz, Massive Attack alebo Peter Gabriel.

Prierez históriou aj čerstvé novinky

Kylie Minogue, ktorá už od konca 80. rokov patrí medzi najväčšie popové ikony, na svojom premiérovom koncerte v Bratislave predstaví najväčšie hity, ale aj nový album Kiss Me Once, ktorý vyšiel na jar tohto roka. Ide o jej prvý štúdiový album od roku 2010, kedy vydala nahrávku Aphrodite, a zároveň jej prvým, ktorý vydáva a propaguje v spolupráci s vplyvnou americkou firmou Roc Nation Management.

Výkonnými producentmi albumu boli samotná Kylie a 
Sia Furler - austrálska speváčka a skladateľka, ktorá tento rok dobyla rebríčky s hitom Chandelier. Na albume sa ďalej spolupodieľali Pharrell Williams, ktorý napísal a produkoval skladbu I Was Gonna Cancel, Ariel Rechtshaid (Haim) na skladbe If Only, MNEK na skladbe Feels So Good a Greg Kurstin na bonusovom tracku Sleeping With The Enemy.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

TIP: Ak chcete novú šou Kylie Minogue "ochutnať" ešte pred bratislavským koncertom, máte šancu 27. septembra vďaka iTunes festivalu, v rámci ktorého sa bude londýnsky koncert prenášať v top kvalite do celého sveta.


Text: Hudba.sk (zdroj: PR, archív)
Foto: AP Photo/Johannes Eisele, Pool

Súvisiaci interpreti: Kylie Minogue