Peter Nagy oslavuje 30 rokov na česko-slovenskej hudobnej scéne. Pre fanúšikov všetkých generácií preto pripravil exkluzívne koncerty v Prahe, Košiciach a v Bratislave. Hity ako Aj tak sme frajeri, S nohami na stole, Láska je tu s nami či So mnou nikdy nezostarneš zaspieva slovenská legenda spoločne s kapelou Indigo.

"Je to už 30 rokov, čo som v roku 1984 odohral svoj prvý koncert s kapelou Indigo. Teraz fanúšikom zaspievam všetky najväčšie hity a pripravím aj nejaké prekvapenia. Som naozaj rád, že moje skladby sa ľuďom stále páčia. Napríklad pieseň Aj tak sme frajeri sa stala nielen hymnou futbalových a hokejových štadiónov, ale aj najčastejšie spievanou piesňou maturantov," prezradil s úsmevom Peter Nagy.

Špeciálne koncerty v rámci turné The best of 30 rokov odohrajú 6. novembra v Prahe, 11. novembra v Košiciach a 13. novembra v Bratislave (predpredaj). Spevák, skladateľ, textár a producent si na ne pozval aj zaujímavých hostí. Zaspievať s ním prídu hviezdy česko-slovenskej hudobnej scény Petr Janda, Jožo Ráž, Janek Ledecký a Zuzana Smatanová.

"Hostí si vyberám podľa spriaznenosti duší," hovorí Nagy, ktorého budú na Slovensku sprevádzať Janek Ledecký a Zuzana Smatanová. "Zakladateľ skupiny Žentour je druh pop-rockového muzikanta, ktorý mi imponuje. Máme spolu duet Někdy je smích, někdy je pláč. Text sme písali spolu a naraz v štúdiu, kde Janek nahrával svoj album. Zuzka Smatanová je speváčka, ktorú nám závidia v Čechách. Baladická speváčka s gitarou v rukách a s vlastnoručne napísanými piesňami," dodal hudobník.

Na koncerte v pražskom divadle Hybernia budú hosťami Petr Janda a Jožo Ráž. "Petr Janda je moja srdcovka už od mojich sedemnástich, keď som sa ako gymnazista podľa gramofónu učil hrať hit Slzy tvý mámy. Teším sa, že si opäť zaspievam s Jožom Rážom, s ktorým máme spoločný duet Psi sa bránia útokom," dodal Nagy, ktorého bude hudobne sprevádzať skupina Indigo v zložení Mišo Kovalčík (gitara), Luboš Ďurech (basgitara), Peter Papp (klávesy) a Jan Lau (bicie).

Termíny koncertov The best of 30 rokov:

6. 11. - Praha, Divadlo Hybernia, (hostia: Petr Janda a Jožo Ráž)
11.11. - Košice, Infiniti Aréna, (hostia: Janek Ledecký a Zuzana Smatanová)
13.11. - Bratislava, Ateliér Babylon, (hostia: Janek Ledecký a Zuzana Smatanová)

Vstupenky
 (zatiaľ iba Bratislava):  Predpredaj.sk

Peter Nagy patrí spolu s Richardom Müllerom, Miroslavom Žbirkom a Marikou Gombitovou medzi najúspešnejších spevákov slovenskej populárnej hudby 80-tych a 90-tych rokov 20. storočia. Spevák, skladateľ, hudobník, textár, hudobný producent a fotograf má na konte 16 albumov, z ktorých sa predali vyše dva milióny nosičov.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Tlačová správa bola upravená a doplnená redakciou.

Súvisiaci interpreti: Peter Nagy