S kampaňou na pomoc utečencom spojila premiéru svojho videoklipu britská štvorica Rudimental. Všeobjímajúcu lásku vo videonovinke zobrazuje aj Damien Rice a v pokračovaní článku nájdete tiež Peaches, Kwabsa a Bryana Adamsa, Blur, The Arcs, Kurta Vilea alebo ZAZ. Pridávame aj pár nových skladieb, ktoré sú zatiaľ bez klipov.

Príbeh začleňovania utečencov do spoločnosti je témou nového videoklipu britskej skupiny Rudimental. Hudobná snímka k singlu I Will For Love, na ktorom vokálne spolupracuje Will Heardzačína predslovom vojenského príslušníka a pokračuje kontrastom medzi potrebou rodiny odísť za lepším životom do veľkomesta a policajnými intervenciami. V emotívnom vyvrcholení videoklipu posiela najmladší člen rodiny fotku zo svojich promócií babičke späť do rodnej dediny. Pod videoklipom na Youtube formácia zverejnila aj odkaz na webstránku, prostredníctvom ktorej môžu fanúšikovia vo Veľkej Británii migrujúcim pomáhať. Video z dielne filmárskeho dua I Owe Youth prichádza týždeň pred vydaním dlho očakávanej druhej štúdiovej nahrávky We The Generation.


Posolstvo lásky, jednoty a harmónie posúva vo svojej novinke aj Damien Rice. Írsky multiinštrumentalista, skladateľ a spevák prispel singlom Hypnosis na soundtrack k animovanému filmu The Prophet od Kahlila Gibrana. To sa pretavilo aj do videoklipu, ktorý obsahuje zábery práve z tejto snímky. Rice naposledy vydal album v novembri roku 2014 pod názvom My Favourite Faded Fantasy, v tomto prípade však ide o novú skladbu, ktorú napísal špeciálne pre film.


Na sebeckú lásku sa sústreďuje Kwabena Adjepong, skrátene iba Kwabs. Britský spevák, ktorého rodičia sú prisťahovalci z Ghany, vydáva svoj debutový album už dnes a nájdete na ňom okrem hitu Walk aj singel My OwnZákladom pôsobivého minimalistického videa sú dvere a čierno-biela kombinácia farieb, tú neskôr na chvíľu preruší aj červená. Interpreta, ktorého aktuálne môžete počuť aj v skladbe Willing & Able od elektronickej dvojice Disclosure, sme vám predstavili v článku o 25 nádejných nováčikoch tohto roka.


Čierno-biela kombinácia bola priťažlivou pre Bryana Adamsa, ktorý si klip režíroval svojpomocne. Krátky hudobný film so známou herečkou Helenou Bonham Carter (stvárnila napríklad Bellatrix Lestrange zo ságy Harry Potter) a Theom Hutchcraftom (člen dua Hurts) v hlavnej úlohe oboznamuje diváka so širokou škálou emócií dvoch zaľúbených ľudí. V ostatných záberoch vidieť kanadského speváka s kapelou. "Helena do mňa sácala a fackala ma, no ja som to prijímal s potešením," masochisticky zavtipkoval Hutchcraft. Skladba pochádza z Adamsovho albumu Get Up. Ten vyjde 16. októbra a produkoval ho Jeff Lynne z formácie ELO.


Blur s novinkou stavili na veľké množstvo videí a detailov. Videoklip k skladbe I Broadcast z ich aktuálneho albumu The Magic Whip (recenzia) obsahuje dokrútky od fanúšikov z celého sveta, ako sa odviazane dokážu baviť pri spomínanej skladbe. Svojský hudobný vizuál režíroval Tony Hung a rozprávkou o mlieku dokonca odkazuje na staršie video z dielne britských rockerov Coffee and TV. Dopĺňa tak ďalšie originálne diela ako Lonesome Street s čínskym folklórnym súborom v hlavnej úlohe alebo Ong Ong, kde sa formácia prezliekla za zloduchov z 8-bitovej počítačovej hry.


Do vlneného oblečenia s penisom sa navliekla kanadská electro-punková provokatérka Peaches s humoristkou Margaret Cho. Dá sa povedať, že vo veľmi bizarnom, no zároveň vtipnom vizuáli si dve ženy splnili túžbu vykonať všetky tie aktivity, ktoré by mohli, keby mali aspoň na jeden deň penis. Hosťujúca komediantka si prítomnosť v klipe Dick In The Air, ktorý režírovala samotná hudobníčka, pochvaľuje: "Veľmi som si užívala toto video. Peaches je všetko a keď mi povedala o tých kostýmoch, bola som v tom. Vždy som chcela mať penis a stráviť s Peaches jeden deň. Takto som mala obe naraz!"


Psychedelicky pôsobí prvý videoklip nového projektu Dana Auerbacha z The Black Keys. Indie-rockové zoskupenie The Arcs tvoria okrem 36-ročného Auerbacha aj Richard Swift, koncertný basgitarista The Black Keys, Leon Michels, Homer Steinweiss a Nick Movshon z formácie Menahan Street Band. Na ich albume sa podieľali aj gitarista Kenny Vaughan a členky kapely Mariachi Flor de Toloache. O réžiu novinky Outta My Mind, v ktorej muzikanti prezentujú pieseň pred farebnou videoprojekciou, sa postaral Nick Walker. Skladba pochádza z albumu Yours, Dreamily. Nahrávka obsahuje 14 skladieb, medzi ktorými sú aj piesne Stay in My Corner či Put a Flower in Your Pocket.


Svoje "haluze" zažíva rockový pesničkár Kurt Vile. Videoklip k singlu Life Like This totiž ukazuje niekdajšieho člena formácie War on Drugs v štúdiu topiac sa vo vlastných myšlienkach a neskôr aj v mlieku s cereáliami. V druhom prípade je ale kreslený rukami Adama Avillu. Ten na margo spolovice animovaného hudobného filmu povedal: "Myslím, že umelci všetkých odvetví sa dokážu stotožniť s myšlienkou príjemneho (alebo občas aj nepríjemneho) stratenia sa vo vlastných myšlienkach a z nich ťažiť inšpiráciu pre svoju najlepšiu prácu." Singel pochádza z nového albumu 35-ročného indie-rockera, ktorý pomenoval b'lieve i'm going down. Nahrávka vychádza 25. septembra.


Vďačnosť za život umelca na cestách srší z novinky najväčšej súčasnej francúzskej hudobnej hviezdy ZAZSi jamais j'oublie je novou skladbou z pripravovaného albumu Sur la route, ktorý venovala práve absolvovaným koncertom. Súčasťou nahrávky, ktorá ponúkne koncertné verzie viacerých známych skladieb speváčky, je aj live DVD. Novinka vyjde 30. októbra a slovenských fanúšikov môže tešiť, že sympatická speváčka v rámci svojich ciest po svete nevynecháva ani Slovensko. Po letnom koncerte v Košiciach sa multižánrová pesničkárka 4. decembra vráti do Bratislavy.


Na pesničkára sa na chvíľu zahral aj Justin Bieber. Bývalý zlý chlapec Hollywoodu možno aj akustickou verziou skladby What Do You Mean? žiada o rozhrešenie od fanúšikov. Plnofarebný vizuál s "dramatickou zápletkou" sme vám predstavili minulý týždeň. Po najnovšom odhaľuje zákulisné zábery a proces propagácie novej nahrávky.


Lana Del Rey tento týždeň v šou Zanea Lowea v Beats Radio 1 odpremiérovala novú pieseň Music To Watch Boys To, o ktorej prezradila, že ju pôvodne chcela v pozícii prvého singla z očakávaného albumu Honeymoon a že patrí medzi jej najobľúbenejšie piesne. Štúdiovka by mala vyjsť 18. septembra a speváčka z nej už ponúkla skladby High by the BeachTerrence Loves You a Honeymoon. Album bude obsahovať celkovo 14 piesní, pričom poslednou bude coververzia skladby Don't Let Me Be Misunderstood zosnulej legendy Niny Simone.


Anglická kapela The Libertines zverejnila skladbu Heart Of The Matter. Novinka sa bude nachádzať na albume Anthems For Doomed Youth, ktorý vychádza práve dnes. V poradí tretia štúdiovka skupiny obsahuje dvanásť piesní, pričom deluxe edícia bude o štyri skladby bohatšia. Muzikanti nahrávali album v Thajsku. O produkciu sa postaral Jake Gosling. Formácia z očakávaného počinu už predstavila aj skladby Gunga DinFame and FortuneBarbarians či Glasgow Coma Scale Blues.


Krátko pred vydaním druhého štúdiového albumu predstavujú ďalšiu novinku aj ChvrchesClearest Blue bude súčasťou nahrávky Every Open Eye a je nasledovníkom singlov Get Away, Leave A Trace Never Ending Circles. Albumová novinka synthpopovej trojice vyjde už 25. septembra.


Súrodenecká dvojica Disclosure si našla tandem speváčka-hudobník pod názvom Lion Babe a spolu vytvorili ďalšiu ochutnávku albumu Caracal. Nahrávka vychádza taktiež 25. septembra a okrem už zverejnených piesní Holding OnOmen a Willing & Able, ponúkne fanúšikom spoluprácu Hourglass. Okrem Gregoryho Portera, Sama Smitha, Kwabsa či už spomínaných Lion Babe na novinke hosťujú aj The Weeknd a Lorde.


Autor: Marek Majzon (zdroje: SITA, Pitchfork.com, RollingStone.com)
Foto: Facebook.com/RudimentalUK