Rakby je minulosťou, raper Ramón Beňo začal používať nový pseudonym Ramon a pod týmto menom vydáva nový album. Muzika je podľa jeho vlastných slov pokusom osloviť staršiu cieľovku, ktorá nejde po prvoplánových hitoch, ale má o to bližšie k ozajstnej hudbe. Vypočujte si nový singel aj ukážky z platne a posúďte sami.

Ramon považuje album Muzika považuje za svoju výpoveď a odpoveď na všetko, čo cíti. Nahrávka obsahuje dvanásť skladieb vytvorených so živými nástrojmi a v spojení s rapom je na nej počuť štýly ako funk, blues, R&B, pop, house alebo jazz. Na albume spolupracovali hudobníci ako Samuel Kovács, Emil Frátrik, Peter Lipa ml. a další. O finálny zvuk sa postaral Marek Šurin.

"Každý z dvanástich trekov je rozličný žánrovo alebo tematicky. Pred pol rokom, kedy som so Samom Kovácsom začal pracovať na tomto albume, povedali sme si jednu vec - nejde nám o prachy ani o lajky, išlo nám len o to urobiť dobrú muziku," prezradil Ramon. Vydanie novinky podporil singlom Lajfstajl, ku ktorému natočil aj videoklip (réžia: Simon Snopek). Po jeho vypočutí sa zdá, že najvýraznejšou zmenou je práve raperov pseudonym, inak znie rovnako ako predtým. Hudobný posun od počítačovej k živej produkcii je však jednoznačným pozitívom. A zábery z Tatier sú luxusné.

Prečítajte si: Rakby sa posúva vďaka živej hudbe, stále je však priemerným raperom


Tracklist albumu Muzika: 

1. Muzika
2. Obyčajný deň feat. Tomy Kotty
3. Ako Majkl
4. 4kolesová láska
5. Vajcá
6. Lajfstajl feat. Brigita Szelid
7. O všetkom frístajl
8. Vyrovnaný s tým feat. Virginia
9. Prázdna
10. Pri tebe stáť feat. Free
11. Karma
12. Dojem

Vypočujte si krátke ukážky všetkých skladieb na albume:


Informácie pre Hudba.sk poskytol Michal Šefčík z Galgan Music. Text tlačovej správy bol upravený redakciou.

Foto: obal albumu

Súvisiaci interpreti: Rakby