Po minuloročnej demo nahrávke piesne If I Had Money To Burn sa slovenská skupina Space Recorder pripomína ďalšou novinkou. Spolu s energickou a chytľavou skladbou I Will Never Know zároveň avizuje svoj druhý album, ktorý vydá po viac než siedmich rokoch od debutu - v novej zostave a s novým zvukom.

Na dlho odkladanom nasledovníkovi albumu Backup Universe (2009) začala skupina Space Recorder pracovať v apríli tohto roka. Hudobníci okolo Richarda Ďuranu, ktorý je dnes jediným členom z pôvodnej zostavy, nahrávali novú štúdiovku v štúdiu Loft u Jara Žiga mladšieho. Album mixoval skúsený zvukový majster Erik "Losos" Horák vo svojom Lososound studio. 

Nahrávka vyjde už čoskoro vo vydavateľstve Gregor Agency - G.A. Records. "Dokončujeme posledné detaily. Vydanie albumu je už naozaj blízko a nevieme sa ho dočkať," prezradila speváčka Alexandra Malá. Album sa bude volať You Said Sorry and You Left Me, no napriek pochmúrnemu názvu ho skupina ohlasuje singlom, ktorý vám zaručene zlepší náladu. 

Pesničku I Will Never Know predstavila skupina spolu s videoklipom, ktorý vznikol zo záberov pri nahrávaní. "Chceli sme zachytiť čo najviac z úžasnej tvorivej atmosféry, ktorá v štúdiu panovala. Doslova sme si to užívali a myslím, že v klipe je to vidieť," hovorí gitarista Roman Piška, ktorý je zároveň tvorcom klipu.


Bratislavská indie-popová skupina Space Recorder sa po vydaní debutového albumu na značke Deadred Records a účinkovaní na festivale Pohoda v roku 2009 na istý čas stiahla do tvorivého ústrania. Formácia postupne opustila vody žánra indietronica a začala hrať výlučne na živé nástroje. No najdôležitejšia zmena nastala za mikrofónom. Novou frontmankou je Saša - mladá, talentovaná speváčka s osobitým vokálnym a javiskovým prejavom.

Súčasnú zostavu kapely tvoria okrem sympatickej speváčky aj Richard "Rucho" Ďurana (texty, hudba, gitara), Timotej Strieš (basa), Roman Piška (gitara) a Milan Hvizdák (bicie). Naživo si ich môžete najbližšie vypočuť 22. decembra v bratislavskom klube Flame Music Bar. Ďalšie podrobnosti a novinky kapely nájdete na stránkach www.spacerecorder.sk a www.facebook.com/spacerecorder.


Text: Hudba.sk (zdroj: Rucho)
Foto: Peter Frolo

Súvisiaci interpreti: Space Recorder