Bratislavská rocková formácia Karpina už 20. februára oslávi v bratislavskom Majestic Music Clube svoje narodeniny. Špeciálnym koncertom, na ktorom odznie prierez toho najlepšieho z jej tvorby, zároveň pripomenie aj piate výročie vzniku klubu.

"Koncert bude prierezom našej 25-ročnej tvorby, od jednej z najstarších skladieb Hirošima až po úplne najnovšiu, ktorú chystáme aj s klipom ako prekvapenie. Za jeden z úspechov kapely považujeme to, že funguje 25 rokov. Za toto obdobie sme odohrali veľa vynikajúcich koncertov, niekoľkokrát sme vypredali klub Babylon a MMC, vo vydavateľstve EMI sme nahrali dva silné albumy, ktoré sa slušne predávali. Podarilo sa nám urobiť veľmi úspešnú hokejovú hymnu pre HC Slovan My sme tu doma, ktorej slogan sa ujal všade," zhodnotil Peter Deák, líder kapely Karpina.

Na slávnostnom koncerte v klube MMC vystúpia aj hosťujúce skupiny Medial Banana, Rust 2 Dust, Metallica Intrepid a Premier. Bratislavské publikum zažije okrem originálnej hudby aj veľkolepú šou plnú špeciálnych efektov a kostýmov. "Na koncerte chceme predviesť novú pyrotechniku, ktorá vytvorí väčšiu šou ako tá, s ktorou sme hrávali doteraz. A chystáme aj špeciálne kostýmy, hlavne v úvodnej skladbe," dodal Deák.

Rocková bratislavská kapela Karpina vznikla v roku 1989 z bývalých členov skupín Zóna A a Mladé rozlety. Pozornosť si Karpina získala textami pesničiek, no najmä kontroverznou titulkou k albumu Prievidza. Karpina hrá v zložení Peter Deák (spev), Peter Guláš (basová gitara), Tomax Gabris (elektrická gitara), Martin 'BigBoy' Struhár (elektrická gitara), Viliam Štrba (elektrická gitara) a Dr. Viktor (bicie). "Tento rok plánujeme nahrať ešte niekoľko skladieb a urobiť k nim videoklipy. Okrem toho pripravujeme jednu veľkú zaujímavosť, ktorú ešte neprezradíme. A samozrejme chceme čo najviac koncertovať, hlavne na letných festivaloch, ale aj v kluboch," uzavrel spevák.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Tlačová správa bola upravená a doplnená redakciou.

Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Karpina