Slovenský spevák, hudobník a aktuálne už aj muzikálový herec Robo Šimko popri skúškach a koncertoch s kapelou Massriot rozbehol ďalší hudobný projekt. Finalista tretej sezóny speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar skomponoval hudbu pre muzikál, ktorý plánuje predstaviť na turné po celom Slovensku.

"Jedného dňa mi zavolala režisérka a scenáristka Tánička Masníková, či by som jej nepomohol a nezložil hudbu do muzikálu Aladin, ktorý práve pripravovala v našom rožňavskom divadle Actores. Veľmi ma to potešilo a priznávam, že to bola pre mňa zároveň aj obrovská výzva, keďže je to moja prvotina," povedal Robo Šimko v rozhovore pre agentúru SITA.

Mladý hudobník skomponoval pre muzikál pätnásť skladieb. "Všetky sú unikátne a zároveň prepletené do jedného celku. Vydali sme ich aj na samostatnom albume," uviedol spevák, ktorého srdcovkou je pieseň s názvom Bagdad. "Tá skladba má nádherný text, ktorý hovorí o tom, aké úžasné mesto Bagdad bolo, kým ho nerozbili isté svine, ktoré netreba menovať. Je to zároveň aj finále muzikálu a veľmi emotívna skladba," podotkol sympatický rodák z Rožňavy, kde predstavenie uviedlo tamojšie Mestké divadlo Actores v premiére 18. decembra.


Druhé rožňavské predstavenie sa konalo deň pred Silvestrom a ďalšie sú v pláne 15. a 22. januára a 12. februára. Actores však plánuje s novinkou čoskoro vycestovať aj do ďalších slovenských miest.

"Keďže som v divadle už zamestnaný a moja práca je aj jeho manažment, tak už teraz začínam plánovať Aladin tour. Konkrétne miesta a termíny ešte riešime a sme, samozrejme, otvorení všetkým ponukám od miest, obcí a divadiel. Veľmi radi s Aladinom kamkoľvek prídeme. Musia ho vidieť všetci na celom Slovensku aj v Čechách, ide o naozaj nádherný a unikátny projekt," podotkol Šimko, ktorý sám v muzikáli stvárnil jednu z ústredných postáv.

"V živote som nechcel byť farár, učiteľ a herec... Život ale prináša zmeny a neočakávané udalosti. V Aladinovi som si teda napokon aj zahral. Stvárňujem tam starého tisícročného džina, ktorý je celkom komický, rád si robí srandu a je úplný flegmatik, čiže to ani veľmi hrať nemusím. Stačí sa prezliecť do zamatových modrých šiat a zlatej čiapky," zasmial sa spevák.

Zdroj: SITA
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Robo Šimko & MassRiot