Česká hudobná televízia Óčko zverejnila nominácie na svoje výročné ceny. Medzi nominovaných sa dostalo päť slovenskych interpretov, konkrétne spevák Martin Harich, speváčky Celeste Buckingham a Tina, kapela Peter Bič Project a rapovo-tanečná dvojica Ego a Robert Burian.

Martin Harich má až dve šance na úspech, keď môže triumfovať v kategóriách Spevák a Videoklip roka (Posledná pieseň). Celeste Buckingham a Peter Bič Project sú nominovaní v kategórii Objav roka, kde budú súperiť so spevákom Voxelom a formáciou A Banquet.

Tina, ktorá nedávno zvíťazila v ankete Slávik, sa o cenu Óčka uchádza medzi speváčkami a dvojica Ego a Robert Burian môže ovládnuť kategóriu Videoklip roka zásluhou videa k letnému hitu Žijeme len raz. Okrem spomenutých interpretov si minimálne jednu nomináciu na cenu televízie Óčko vybojovali Tomáš Klus, Vojta Dyk, Aneta Langerová, Tereza Kerndlová, Mandrage, Charlie Straight, Xindl X alebo Kryštof.

Hlasovanie na webstránke ocko.tv a na stránke televízie na sociálnej sieti Facebook potrvá do polnoci 24. februára. Motiváciou pre fanúšikov je to, že vybraní hlasujúci budú môcť cenu osobne odovzdať víťazom jednotlivých kategórií. Televízia odovzdávanie cien zaznamená a odvysiela v týždni od 4. marca.

Nominácie na ceny českej hudobnej televízie Óčko:

Spevák roka 
Tomáš Klus
Vojta Dyk
Paulie Garand
Martin Harich

Speváčka roka 
Aneta Langerová
Tereza Kerndlová
Tina
Debbi

Skupina roka 
Mandrage
Koblížci
Charlie Straight
Kryštof

Objav roka 
Celeste Buckingham
A Banquet
Peter Bič Project
Voxel

Videoklip roka 
Ego feat. Robert Burian - Žijeme len raz
Lipo feat. Debbi - Ležím v tvé blízkosti
Martin Harich - Posledná pieseň
Xindl X - Štědrý večer nastal

Informácie pochádzajú z webovej stránky ocko.tv.

Zdroj: SITA
Foto: Ján Štovka, Olivier Production

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham, Peter Bič Project