Hlas evokujúci spomienku na mladého Michaela Jacksona, zvuk, aký ste už určite počuli, jednoduchý refrén, ktorý sa hneď po prvom vypočutí zapíše do mozgu, a k tomu vizuál stelesňujúci slová absolútne retro. To je v skratke druhý spoločný singel kanadského R&B/popového speváka The Weeknda a elektronického dua Daft Punk.

Tým prvým bol pilotný rovnomenný singel albumu Starboy, ktorý znie v rámci mainstreamu celkom progresívne. O skladbe I Feel It Coming sa to však povedať nedá, The Weeknd a Daft Punk v ňom stavajú na nostalgii po zlatých časoch R&B a disca, rovnako ako to francúzski roboti robili na úspešnom retro-comebacku Random Access Memories (2013).

Ak si odmyslíme súčasnú produkciu a typické daft-punkovské vokoderové vokály, skladba by pokojne mohla byť aj súčasťou 80's diskografie Michaela Jacksona, ktorý patrí medzi najväčšie vzory kanadského speváka. Spevácky prejav Kráľa popu bol samozrejme osobitejší a nezameniteľný, no určitá podobnosť v hlase tam je a predrefrén k tomuto prirovnaniu priam zvádza.

Vo videoklipe, ktorý retro atmosféru len umocňuje, sa po interpretovom boku predstavila aj záhadná žena, ktorá neskôr, rovnako ako samotný The Weeknd, skamenie. V závere klipu je možné vidieť aj mužov v helmách á la Daft Punk. O réžiu klipu sa postaral Warren Fu.


Autor: Patrik Marflák
Foto: Warren Fu

Súvisiaci interpreti: The Weeknd