Britské synthpopové duo Pet Shop Boys zverejnilo videoklip k piesni Twenty-something, ktorá pojednáva o problémoch dvadsiatnikov. Silný text podporuje krátky film o bývalom väzňovi, ktorému sa nedarí začleniť naspäť do spoločnosti.

Dej čiernobielej novinky sa sústredí na niekdajšieho člena gangu, ktorý sa po prepustení z väzenia snaží pomôcť rodine a hľadá si prácu. Po niekoľkých neúspechoch zoženie potrebné peniaze nelegálnym spôsobom a následne ho opäť zatknú. O réžiu videa, ktorého príbeh sa odohráva v San Diegu, sa postaral Gavin Filipiak.

Skladba Twenty-something pochádza z albumu Super, ktorý skupina vydala tento rok 1. apríla. Duo podporí novinku aj na turné, počas ktorého sa predstaví napríklad aj v Londýne, Nemecku, Holandsku, Dánsku alebo Moskve.


Pet Shop Boys tvoria Neil Tennant a Chris Lowe. Na hudobnej scéne sa pohybujú od roku 1981, debutovali o päť rokov neskôr albumom Please. Nasledovali nahrávky Actually (1987), Introspective (1988), Behaviour (1990), Very (1993), Bilingual (1996), Nightlife (1999), Release (2002), Fundamental (2006), Yes (2009), Elysium (2012), Electric (2013) a spomínaná Super (2016).

Medzi ich najúspešnejšie skladby patria hity Always On My Mind, Suburbia, Heart, It's a Sin, Go West či West End Girls. Na konte majú množstvo hudobných ocenení, okrem iných aj BRIT Award za výnimočný prínos hudbe.

Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Pet Shop Boys