Nie, nejde o žiadnu súčasť izraelsko-palestínskeho konfliktu, ale o mladé hudobné zoskupenie z Tel Avivu hrajúce energickú zmes elektronickej hudby so živými hudobnými nástrojmi a patriace medzi najžiadanejšie súčasné klubové objavy. Už o týždeň štartuje slovenská časť letného turné.

Bonafide3000 je štvorica izraelských hudobníkov v zložení Ido Fridman (vokály a šialené Ableton mixy), Ben Krispin (gitara a keytara), Noam Levinberg (zvuk) a Johny Kay (bicie a sample). Ich unikátny zvuk tvorí predovšetkým originálne kombinovanie rocku a grungu s technom, housom a ďalšími štýlmi tanečnej hudby. Živé vystúpenia, v ktorých kapela predstavuje nielen svoju tvorbu, ale aj vlastné prevedenie moderných klasík (napr. Lithium od Nirvany), sa vyznačujú maximálnou energiou a nasadením. Nie nadarmo o sebe tvrdia, že na ich koncerte zažijete live rave.


Za dva roky svojej existencie sa Bonafide3000 dostali do povedomia nielen doma v Izraeli, ale aj v USA a Európe. Naživo sa už stihli predstaviť v Dánsku, Poľsku, Litve, Lotyšsku alebo v Rusku, a to všetko ešte pred vydaním debutového albumu, ktorý je plánovaný na tento rok. Na Slovensku sa prvýkrát predstavia v rámci letného európskeho turné a zahrajú hneď v šiestich mestách - v Ružomberku, Žiline, Košiciach, Banskej Bystrici, Bratislave a Starej Ľubovni.

Vzrušujúca a originálna hudba, živelný zvuk a nekonečná energia, ktorá robí každé vystúpenie jedinečným - to všetko predurčuje Bonafide3000 na skvelú budúcnosť. Lístky na bratislavský koncert v novom multižánrovom klube Re:Fresh sú v predaji sieti Predpredaj.sk.

Vystúpenia na Slovensku:

18. 8. - Ružomberok, Panoptikum
19. 8. - Žilina, Smerr Pub
20. 8. - Košice, Tabačka Kulturfabrik
21. 8. - Banská Bystrica, Záhrada
22. 8. - Bratislava, Re:Fresh Club - kúpiť vstupenky
23. 8. - Stará Ľubovna, Musefest Festival


Informácie pre Hudba.sk poskytol Matej Sohár z Re:Fresh Clubu.

Foto: Facebook.com/bonafide3000