Česká speváčka Ewa Farna ako porotkyňa a Sabina Křováková ako víťazka poslednej série SuperStar sa už čoskoro stretnú na jednom pódiu. Udeje sa tak počas avizovaného koncertu Farnej na bratislavských Pasienkoch 18. novembra, ktorý bude jej najväčším samostatným slovenským vystúpením v kariére.

Ewa Farna je hviezdou minimálne troch štátov, okrem českého publika si podmanila aj Poľsko a vďaka tohtoročnému účinkovaniu v porotcovskom kresle v SuperStar ju pár mesiacov dozadu objavila i značná časť Slovákov. Svoj úspech u nás si 20-ročná speváčka príde potvrdiť po piatich rokoch do Bratislavy. "Veľmi sa teším na bratislavské publikum, bude to môj prvý takýto veľký koncert na Slovensku. Práve preto bude pripravený špeciálne pre Slovákov," vyjadrila sa Farna, ktorá na Pasienkoch už odohrala jedno vystúpenie v roku 2008. Vtedy však iba ako hosť na turné kapely No Name, na ktorom už v pätnástich rokoch ukázala veľký potenciál.

Tentokrát bude ona sama hostiteľkou nového hudobného talentu. Skúsená interpretka, ktorá momentálne pripravuje svoj nový album, dá možnosť predskakovania aktuálnej víťazke SuperStar, Sabine Křovákovej. Rekordérka vo vydaní albumu týždeň po súťaži sa síce od jej skončenia ešte oficiálne nepredstavila so žiadnou vlastnou skladbou, no na svojej Facebookovej stránke naznačila, že autorský repertoár na jesenných koncertoch chýbať nebude. A keďže pôjde pravdepodobne o Sabinino najväčšie koncertné vystúpenie na Slovensku, bude mať v Športovej hale Pasienky (Hant aréna) skvelú možnosť predstaviť samu seba aj v inom svetle, ako len v rámci spievania coververzií.

Lístky na bratislavský koncert (18.11.):  Predpredaj.sk

Iba päť dní po bratislavskom koncerte sa Ewa presunie na severovýchod a 23. novembra si veľké halové vystúpenie zopakuje aj v Poprade, tentokrát ale bez hosťa (resp. zatiaľ nebol zverejnený). Fanúšikovia sa aj v Aréne Poprad môžu tešiť na plnohodnotné vystúpenie, počas ktorého nebude núdza o novinky. Práve pre nahrávanie albumu a túžbe predstaviť nové skladby fanúšikom sa pôvodne ohlásené otóbrové termíny koncertov presunuli na neskôr. "Album príde na trh začiatkom novembra a bola by som rada, keby si mohli moji fanúšikovia zaspievať nové pesničky už so mnou," vysvetlila Ewa Farna, ktorá iba nedávno v Poľsku odohrala najväčší koncert svojej kariéry. Na akcii pre takmer pol milióna ľudí robila predskokanku slávnej Nelly Furtado.

Lístky na koncert v Poprade (23.11.):  Predpredaj.sk


Text: Hudba.sk (zdroj: Predpredaj.sk, archív Hudba.sk)
Foto: TV Markíza

Súvisiaci interpreti: Ewa Farna