Jozef Planý alias Edgar prináša na slovenskú rockovú scénu nový vietor a sound 21. storočia. Na sérii koncertov, ktorá sa začína 14. októbra, predstaví materiál zo svojho debutového albumu Priestor pre dušu a oficiálne ho uvedie na trh.

Už počas prázdnin si Edgar testoval záujem o svoju tvorbu na letných festivaloch a pozitívne reakcie od fanúšikov ho presvedčili o tom, že má zmysel na jeseň vyraziť aj do slovenských klubov. Hoci jeho album Priestor pre dušu je vonku len pár mesiacov, on už intenzívne tvorí nový repertoár. "Mám pretlak nových hudobných nápadov," hovorí spevák a skladateľ, ktorý podľa vlastných slov považuje hudbu za svojej poslanie a chce sa jej venovať naplno.

Prvým singlom zo spomínaného CD bola skladba Ruku na to, ku ktorej spevák natočil aj videoklip. Prekvapením albumu je netradičná coververzia známeho hitu skupiny Team Držím ti miesto.

Vypočujte si album Priestor pre dušu na Deezeri:



Obe piesne plus veľa ďalších budete môcť počuť na niektorom z Edgarových koncertov, ktoré ho čakajú až do polovice decembra. Na všetkých vystúpeniach ho bude sprevádzať skupina v zložení Peter Szabó (basgitara), Richard Szabó (efektová gitara), Peter Pečko (sólová gitara), Ivan Hruška (bicie).

Až dvakrát počas turné sa Edgar objaví v Bratislave - najprv 27. októbra v Nu Spirit Clube ako hosť na krste nového albumu skupiny O.B.D. a druhýkrát 9. decembra v British Rock Stars, kde Edgar oficiálne pokrstí svoj debut Priestor pre dušu.

Edgar - jesenné turné:

14. 10. - Banská Bystrica, Tartaros
21. 10. - Humenné, Nostalgia
22. 10. - Košice, Cassbar
27. 10. - Bratislava, Nu Spirit Club (hosť na krste O.B.D. - predpredaj
28. 10. - Liptovský Mikuláš, Kolotočovo
5. 11. - Brno, M13
12. 11. - Nitra, Čudný pohľad
18. 11. - Prievidza, Rave
19. 11. - Rimavská Sobota, Kongo
9. 12. - Bratislava, British Rock Stars (krst albumu)
10. 12. - Pezinok, Rock bar u Švarca  

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Eva Bacigalová.

Foto: archív hudobníka