Hudobník Kubo Ursiny, syn slávneho Deža, oslovil svojich kamarátov s nápadom pripomenúť hudbu svojho otca opäť aj na koncertných pódiách. Nový playlist s ním nacvičilo šesť hudobníkov, ktorí vytvorili nové Provisorium. Prierez tvorbou Deža Ursinyho a Ivana Štrpku budú 14. decembra v Nu Spirit Clube dopĺňať aj vlastnými piesňami.

Provisorium, skupina Deža Ursinyho, momentálne zažíva reinkarnáciu v novej podobe. Dežov syn Kubo Ursiny, sám zaujímavý skladateľ a spevák, sa totiž rozhodol oživiť otcov odkaz a obnovil jeho "značku". Výsledok znie autenticky, k čomu prispieva nielen Kubov spev nezapierajúci gény, ale aj výkony skupiny.

Tú tvorí šesť vynikajúcich hudobníkov: klávesista Valér Miko, gitaristi Juraj Turanský a Peter Vavro, basgitarista Roman Mezei, bubeník Jozef Krupa a saxofonista a flautista Marian Jaslovský. Práve ten je druhým spojovníkom medzi kapelami otca a syna, pretože s Dežom za jeho života hral a po jeho smrti o ňom napísal úspešnú monografiu Pevniny a vrchy (1997). Tretím priesečníkom je gitara Gibson The Paul, ktorá patrila Dežovi a ktorá sa po jeho smrti okľukou cez Bulharsko dostala späť ku Kubovi. Momentálne na nej hrá Juraj Turanský.



Po takmer dvadsiatich rokoch budeme môcť naživo počuť hudbu z albumov Ten istý tanec (1992), Príbeh (1994) a niekoľko starostlivo vybraných starších piesní. Koncert v Nu Spirit Clube bude len tretím vystúpením tejto zostavy a prvým v Bratislave. Premiéra sa uskutočnila na výročie nežnej revolúcie, 17. novembra v košickom Artfore, o deň neskôr kapela vystúpila vo Zvolene na festivale Víkend atraktívneho divadla 2011.

Kubo Ursiny & Provisorium (live)
14. december 2011, Nu Spirit Club, Bratislava
support: MJ Jaslo & DJ Kinet
začiatok: 22:00
vstupné: 7 eur (predpredaj v sieti Ticketportal)

Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke klubu www.nuspirit.sk a na Facebook stránke projektu Kubo Ursiny & Provisorium.

Kubo Ursiny & Provisorium - Príbeh (Víkend atraktívneho divadla, Zvolen, 18. 11. 2011)

Kubo Ursiny & Provisorium - Lúka (Víkend atraktívneho divadla, Zvolen, 18. 11. 2011)

Kubo Ursiny & Provisorium - Pod hladinou (Víkend atraktívneho divadla, Zvolen, 18. 11. 2011)

Redakciu Hudba.sk informoval Marek Babušiak z Nu Spirit Clubu.

Foto: Facebook.com/kuboursiny.provisorium

Súvisiaci interpreti: Dežo Ursiny