Skupina O.B.D. nedávno po dlhých desiatich rokoch vydala nový album Stereo a niektoré skladby z neho už predstavila aj na koncertoch. Na záver roka si skupina okolo dvojice Roman "Galo" Galvánek a Bronislav Dobrota pripravila ešte jedno vystúpenie, ktoré bude z viacerých dôvodov špeciálne.

Koncert sa uskutoční 18. decembra v bratislavskom FLAME Music Bare, kde zaznie celkom nový program. Okrem noviniek však kapela prvýkrát zahrá naživo aj skladbu Glória z jedinečnej vianočnej kompilácie Bratislavská beatová omša '95. Na jednom albume sa vtedy stretli také mená ako Fermata a Pavol Hammel, MC Erik, Made 2 Mate, Barbara Haščáková či Aya, pričom O.B.D. na nahrávku prispeli hneď dvoma skladbami - Narodil sa... a Glória. "Od jej vzniku v roku 1995 sme ju doteraz nikdy live nehrali. Bude to aj taká spomienka na Ďura Černého, výborného hudobníka a nášho kamaráta, ktorý vo februári predčasne skonal. On totiž skladbu Glória produkoval," hovorí spevák, skladateľ a textár Roman Galvánek.

Na koncerte určite zaznejú aj novinky Púpavy, Stereo, Ľalia, či Padám preč, ale aj legendárne Komáre a ďalšie skladby z kultových albumov O.B.D. "Vo FLAME Music Bare sme mali v poslednom období tri koncerty, všetky boli vypredané a bola tam skvelá atmosféra. Povedali sme si, že si ju musíme pred koncom roka ešte raz zopakovať a ponúknuť fanúšikom aj niečo navyše. Verím, že ich krásne vianočne naladíme. Posedíme si pod samovarom a určite príde aj čert, snehová kráľovná Elsa aj inžinier Mráz," pozýva s humorom Galo.

Talentovaný hudobník, textár a básnik má podľa vlastných slov Vianoce veľmi rád. "Tieto sviatky nie sú pre mňa o nejakých veľkých daroch, ale skôr o duchovnom prežívaní. Na Vianoce budem s mamou, spolu si spomenieme na babku a dedka, ktorí už nie sú medzi nami. Vždy ale majú pri našom stole nachystané taniere, akoby sme sa opäť stretli pri jednom stole ako kedysi. Takéto momenty si vážim," uzatvára hudobník.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.facebook.com/O.B.D.kapela.

Foto: Michael Mráz

Súvisiaci interpreti: Obd