Anglická rocková kapela The Rolling Stones dobyla s najnovšou štúdiovkou Blue & Lonesome britský albumový rebríček. Skupine sa podarilo dostať na vrchol albumového UK Chartu už po dvanásty raz, pričom s radovou nahrávkou to bolo naposledy v roku 1994, konkrétne s albumom Voodoo Lounge.

Zo novinky Blue & Lonesome sa v prvom týždni od uvedenia na trh predalo vo Veľkej Británii 106-tisíc kusov, z čoho 95-tisíc bolo fyzických nosičov. Lepšiu predajnosť v úvodnom týždni zaznamenal tento rok len zosnulý David Bowie s albumom Blackstar.

Prečítajte si: VIDEO: Rolling Stones majú nový album a klip s krásnou Kristen Stewart



The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick JaggerKeith RichardsCharlie Watts a Ronnie Wood v roku 2012 oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu hitov GRRR! (2012) s dvoma novinkami One More Shot a Doom And Gloom.

Niekoľkonásobní držitelia Grammy podľa odhadov predali viac ako 200 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

Zdroj: SITA (bbc.com, archív)
Foto: Facebook.com/therollingstones / Mark Seliger

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones