Hneď po prvom vypočutí albumu Amulet je jasné, že najväčším adeptom na rádiový hit je v poradí druhá pieseň s názvom Dýcham. V týchto dňoch sa dostáva do éteru a sympatická speváčka práve dnes zverejnila videoklip, v ktorom ukázala ako môže vyzerať romantická láska v jej milovanej Banskej Štiavnici.

Text piesne Dýcham napísala sama speváčka, ktorá je zároveň aj spoluautorkou hudby s Andrejom Hruškom zo štúdia Littlebeat. O obrazovú podobu nového singla sa postaral režisér Braňo Jašš zo štúdia frametouch. Klip sa nakrúcal štyri dni v Banskej Štiavnici a v jej okolí. V pôvodných, starých domoch Zdenkiných kamarátov zachytil režisér čaro pravej štiavnickej atmosféry, ktorá dýcha z každého záberu. Divákov uchváti atmosféra prirodzeného života spätého s prírodou, ktorému speváčka dala prednosť pred veľkomestom.

natáčanie klipu Dýcham Zdroj: Braňo Jašš - Frametouch

"S klipom som veľmi spokojná. Braňo Jašš je veľmi citlivý režisér. Vôbec som si nevedela predstaviť, ako to bude vo finále vyzerať, no výsledok ma naozaj dojal. Navyše v klipe sú krásne scény z mojej rodnej Štiavnice. Myslím si, že teraz už všetci pochopia, čo ma na nej tak láka," vysvetľuje Zdenka Predná. "V klipe som to naozaj ja, taká, aká prirodzene som. Bez predĺžených vlasov a tony make-upu. Aj nakrúcanie bolo celé veľmi prirodzené, bez stresov. Ak nerátam, že počas cesty Braňovi pred Štiavnicou odletelo koleso. Vyzeralo to dosť hrozivo, ale nedali sme sa rozhodiť," smeje sa Zdenka.

V novom roku má speváčka veľké plány. "Chcela by som ísť s albumom Amulet na turné, nakrútiť ďalší klip a začať postupne pripravovať materiál na ďalší album. Tiež sa veľmi teším z projektu DoleDole. Každopádne nič striktne neplánujem, teším sa, čo mi život v pravý čas prinesie. Chcem byť čo najviac šťastná a užívať si život," dodala.

Prečítajte si recenziu: Zdenka Predná mení slovenskú popovú scénu k lepšiemu



Album Amulet je možné zakúpiť na stránke iPark.sk alebo v digitálnej verzii prostredníctvom služby BeatBan.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.
Foto: Braňo Jašš

Súvisiaci interpreti: Zdenka Predná