Kanadský raper Drake dostane symbolické kľúče od svojho rodného mesta Toronto. Informoval o tom primátor mesta John Tory na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter, kde oznam zverejnili v sérii desiatich tweetov. "Tento muž mohol žiť kdekoľvek, ale svojím domovom volá Toronto. Chce, aby sme naňho boli hrdí. A my sme. Ja som," napísal v jednom z nich.

Ako sa ďalej vyjadril, kľúče od mesta, čo je najvyššia forma uznania, akú môže udeliť, by mali dostať jedinci, vďaka ktorým majú občania Toronta dobrý pocit zo seba aj z mesta. Podľa informácií denníka The Toronto Star sa Drake minulý týždeň stretol s primátorom a dohodli sa na ďalšej spolupráci. Dvadsaťdeväťročnému interpretovi kľúče odovzdajú v sobotu počas víkendových podujatí k Zápasu hviezd NBA, ktorý sa uskutoční 14. februára v torontskom Air Canada Centre.

Drake, celým menom Aubrey Drake Graham, začínal ako herec v seriáli Degrassi: The Next Generation (2001), v ktorom účinkoval v rokoch 2001 až 2009. Na hudobnej scéne debutoval v roku 2006 mixtapeom Room For Improvement, neskôr vydal štúdiovky Thank Me Later (2010), Take Care (2011), Nothing Was The Same (2013) a If You're Reading This It's Too Late (2015), ktoré sa všetky umiestnili na prvej priečke rebríčka Billboard 200. Na konte má jednu Grammy, osem BET Awards či päť Juno Awards. Ako herec sa okrem spomínaného seriálu objavil napríklad v snímke Charlie Bartlett (2007).  

Zdroj: SITA
Foto: Charles Sykes/Invision/AP 

Súvisiaci interpreti: Drake