Helena Vondráčková, medzinárodne najúspešnejšia česká speváčka populárnej hudby, bude mať tento rok veľké jubileum - sedemdesiate narodeniny. Oslávi ho exkluzívnym megakoncertom, ktorý odohrá v Bratislave 21. októbra. Medzi prvými potvrdenými hosťami je aj Karel Gott.

Prvá dáma českej pop music Helena Vondráčková oslávi v júni svoje sedemdesiate narodeniny a pri tej príležitosti poteší fanúšikov na Slovensku veľkolepou šou na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Hoci koncert sa uskutoční až na jeseň, známe sú už prvé mená hostí.

"Medzi hosťami, ktorí prídu zablahoželať Helenke na jej koncert nebude chýbať naša najznámejšia a cappella skupina Fragile Braňa Kostku, jej muzikálová kolegyňa Sisa Sklovská i spevák Vašo Patejl. Asi najočakávanejším gratulantom bude Karel Gott, ktorý sa už na koncert a stretnutie s Helenou veľmi teší," uviedla organizátorka Silvia Nemčovičová.

Vstupenky na bratislavský megakoncert Heleny Vondráčkovej, ktorý sa uskutoční 21. októbra, zakúpite v sieti Predpredaj.sk. Okrem zvučných mien hostí je lákadlom pre fanúšikov aj veľkolepá hudobná i svetelná šou, výpravná scéna a množstvo efektov, ktoré z narodeninového večera urobia nezabudnuteľný zážitok.

Viac než päť dekád na scéne. A stále jej to spieva

V septembri 2016 uplynulo presne 52 rokov od vydania prvej piesne a zároveň veľkého hitu Červená řeka, ktorý odštartoval oslnivú kariéru českej pop hviezdy Heleny Vondráčkovej. Aj po päťdesiatich rokoch na scéne sa neustále drží medzi najžiadanejšími speváčkami v Českej a Slovenskej republike. Popri speváckej kariére stihla hrať vo filmoch, rozprávkach i muzikáloch.

Od 60. rokov neustále vydáva nové štúdiové albumy a výberovky svojich hitov, medzi ktorými zažiarili predovšetkým Růže kvetou dál (1969) a A ty se ptáš, co já (1982). Pamätné sú jej hity Sladké mámení či Dlouhá noc. Druhou spomínanou pesničkou zabodovala na začiatku nového tisícročia a získala si ňou ďalšie zástupy fanúšikov.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informovala Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

Foto: Miroslav Žebrák

Súvisiaci interpreti: Karel Gott