Americká speváčka a herečka Beyoncé krátko po vystúpení na slávnostnom udeľovaní Grammy Awards zverejnila na Youtube videoklipy k skladbám Love Drought a Sandcastles. V druhej menovanej novinke 35-ročná hudobníčka účinkuje spolu s manželom, raperom Jay Z.

Obe skladby sú súčasťou konceptuálneho albumu Lemonade, ktorý sa dostal na trh vlani v apríli. Nahrávku sprevádzal rovnomenný film, v ktorom je možné vidieť aj zábery z oboch spomínaných videoklipov. Beyoncé už na Youtube zverejnila samostatné vizuály aj k piesňam Sorry, Hold Up, All Night a Formation, pričom väčšinu týchto videoklipov okrem samotných skladieb dopĺňa aj hovorené slovo.

Rodáčka z texaského Houstonu predstavila videá k skladbám Love Drought a Sandcastles krátko po tom, ako ich zaspievala na nedeľnom udeľovaní najprestížnejších hudobných cien. Z ceremoniálu si napriek deviatim nomináciám prekvapujúco odniesla iba dve trofeje, a to za Najlepší videoklip (Formation) a Najlepší súčasný urban album (Lemonade). V troch hlavných kategóriách jej všetky zlaté gramofóniky "vyfúkla" britská speváčka Adele, ktorá však v príhovore pri preberaní hlavnej ceny Album roka povedala, že by ju podľa nej mala dostať Beyoncé.

Podobný názor majú aj mnohí hudobní kritici, na stránkach prestížnych médií a hudobných magazínov sa dnes objavilo viacero zaujímavých článkov a úvah na túto tému. Ak vás zaujíma diskusia tohto druhu, odporúčame výborný článok na webe britského denníka The Independent, "päť dôvodov" magazínu Rolling Stone alebo jemne "insiderský" pohľad magazínu Forbes do zákulisia hlasovania.

Viac o Grammy 2017:

Beyoncé opäť excelovala, kráľovnou večera sa však stala Adele


Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com), Hudba.sk
Foto: Youtube (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Beyoncé