Bratislavská kapela King Shaolin nakrútila nový videoklip k singlu Never Knows, ktorý je úvodnou piesňou jej debutového albumu Road to Machiavelli Valley. Videoklip vyrobil tím Live Drive pod režisérskou taktovkou Martina Hruboša. Pozrite si ho na Hudba.sk.

Never Knows je dokonalým albumovým otvárakom. Napriek nie príliš pasujúcemu "filozofickému" názvu albumu vás okamžite naladí na pozitívnu vlnu, v ktorej sa nesie celý debut skupiny King Shaolin. Bezchybná angličtina a zvuk, ktorý pripomína tie lepšie americké poprockové kapely, by zrejme mali za následok, že by ste v pesničke pri náhodnom počutí nespoznali jej slovenský pôvod.

Pre niekoho je to pozitívom, pre niekoho nie, no v každom prípade by kapela vďaka tejto piesni mala bez problémov zapadnúť do formátu komerčných rádií. Čo myslíte, budú ju hrať alebo potrebujú v súčasnosti často skloňované zákonné nariadenia, aby objavili svetovú slovenskú hudbu?


Bratislavská kapela King Shaolin vznikla v lete 2012 po rozpade funk-rockového zoskupenia We Want Jam. Tvoria ju spevák, gitarista a skladateľ v jednej osobe Dominik "Nico" Štofko, Norbert Neuschl (basgitara, sprievodné vokály), Michal Uličný (bicie nástroje) a Michal "Mustafa" Novák (gitara, sprievodné vokály). Debutový album Road to Machiavelli Valley celý skomponoval a nahral Nico hudobnom štúdiu SMT. Nahrávku následne mixovali a mastrovali v Kalifornii pod taktovkou zvukového majstra Nathana Livelyho.

Album, ktorý obsahuje dvanásť piesní vrátane skladieb Fancy CallerStep by Step a My Road, si môžete vypočuť na portáli Bandcamp.

Kapela už onedlho - 21. marca - pokrstí spomínaný album v bratislavskom Nu Spirit Clube. Týmto koncertom King Shaolin zároveň odštartuje svoje prvé veľké turné. Momentálne obsahuje 12 zastávok po celom Slovensku, ďalšie ešte môžu pribudnúť. Kapela počas turné na pódiu privíta hostí ako Kasteldox, No Brake, Goodbye Lenin a ďalších.

Prehľad turné skupiny King Shaolin:

21. 3. - Bratislava, Nu Spirit Club  (+Kasteldox)
30. 3. - Lučenec, Slimák (+Gringo)
5. 4. - Martin, Lounge (+Labužníci)
6. 4. - Košice, Malbo Cafe (+HS23)
13. 4. - Nitra, Pub 33 (+Sem a tam)
19. 4. - Bratislava, British Rock Stars (+Hello Brian, Flow Factory)
20. 4. - Pezinok, Pura Vida (+špeciálny hosť)
26. 4. - Prešov, Wave (+No Brake)
27. 4. - Považská Bystrica, Apollo (+Goodbye Lenin)
4. 5. - Bratislava, Zbrojnoš (+špeciálny hosť)
11. 5. - Trnava, Cafe Rock The Jam (+Fresh Out of the Bus)
18. 5. - Senec, Murphys Pub

Text: Hudba.sk, (zdroj informácií: PR - Marco Maserati)

Foto: Facebook.com/kingshaolinmusic

Súvisiaci interpreti: King Shaolin